Postbode Oud-Zuid op non-actief na onthullingen in dagboek

Amper een week na de verschijning van zijn Dagboek van een postbode lijkt er een einde te zijn gekomen aan het dienstverband van schrijver Viktor Frölke bij de posterijen.

Viktor Frölke is door PostNL op non-actief gesteld na publicatie van zijn dagboekBeeld Dingena Mol

Op zijn website schrijft Frölke op non-actief te zijn gezet, in afwachting van een onderzoek door de juristen van het bedrijf naar de arbeidsrechtelijke gevolgen van zijn ontboezemingen.

Meteen na de eerste interviews over zijn boek is Frölke ontboden voor een gesprek met zijn regiomanager en een medewerker van de afdeling human resources van PostNL.

Waarheidsvinding
Doel van het gesprek is waarheidsvinding. De leiding blijkt met name ontstemd over de bekentenis van de schrijvende postbode dat hij een exemplaar van Le Monde, bestemd voor het Franse consulaat, voor eigen gebruik mee naar huis neemt. Andere post wordt weggegooid, pakjes die niet passen met geweld door de brievenbus gepropt.

Ook de mededeling van Frölke dat hij heeft gemasturbeerd op het werk, is bij zijn meerderen in slechte aarde gevallen. Volgens human resources, schrijft Frölke, past een en ander niet in de 'business principles' van het bedrijf.

Laffe verdediging
Frölke geeft alles toe. Want: 'Als rechtgeaard romancier en beroepsfantast kan ik uiteraard glashard volhouden dat ik alles uit mijn duim heb gezogen, maar dat is niet zo. Het zou ook een laffe verdediging zijn. Wie geen zin heeft in de waarheid, moet geen dagboek schrijven.'

De regiomanager liet Frölke weten dat hij op non-actief is gezet met behoud van salaris: 'Volgende week gaan we met onze juridische afdeling in Den Haag bekijken hoe we verder moeten met jou.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden