Positief Landsmeer gesplitst om poot aan de grond te krijgen

De driekoppige gemeenteraadsfractie van Positief Landsmeer heeft zich gesplitst in drie verschillende fracties. De oppositiepartij verwacht zo meer invloed te kunnen uitoefenen op het bestuur.

Door ons op te splitsen kunnen we in elk geval elkaar steunen, zegt fractievoorzitter André la Fontaine. Beeld Rink Hof
Door ons op te splitsen kunnen we in elk geval elkaar steunen, zegt fractievoorzitter André la Fontaine.Beeld Rink Hof

Fractievoorzitter André la Fontaine blijft achter op het schip van Positief Landsmeer. Debby Mulder-Damme en Tony Bosch varen voortaan verder onder eigen vlag, zo liet La Fontaine vrijdag weten.

Met de constructie hoopt de oppositiepartij meer eigen punten op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. Het reglement van orde vereist dat meerdere fracties een bespreekpunt ondersteunen.

'Elkaar steunen'
Bij de andere fracties krijgt Positief Landsmeer geen poot aan de grond. Dat heeft te maken met een robuuste manier van oppositie voeren, die door de meeste fracties regelmatig als vijandig wordt ervaren.

La Fontaine: "Door ons op te splitsen in drie fracties kunnen we in elk geval elkaar steunen als we een punt op de agenda willen krijgen. Dit wordt de start van een nieuwe manier van politiek bedrijven."

Een van de eerste punten die Positief Landsmeer in de raad onder de aandacht wil brengen, is de komst van stadsstrand aan het meertje De Breek, een initiatief van La Fontaine.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden