Popcorn Panel: Men & Chicken is compleet absurd

Elke week vertellen vier bioscoopgangers wat zij van een film vonden. Deze week: de Deense film Men & Chicken.


Redactie
Men and Chicken is absurd en zit vol humor. Beeld Imagine
Men and Chicken is absurd en zit vol humor.Beeld Imagine

Wessel Schillemans (25)
Product manager

"Ik ben best wel wat gewend qua absurdisme, maar dit ging zelfs mij een beetje te ver. Er was een compleet gebrek aan logica omdat er geen conventies waren. Ergens heeft dat wel wat, maar het vloog alle kanten op. Ik vind Mads Mikkelsen een erg goede acteur. Zijn rol in deze film was ook zeker niet slecht. Hij was heel grappig. Ik heb een paar keer hardop moeten lachen."

undefined

null Beeld -
Beeld -

Thijs Barnhard (26)
Student

"Dit was een heel bizarre en verwarrende film. Ik wist wel dat het slapstick zou zijn, maar dit had ik niet verwacht. Ik vond het ook best wel een lange zit, omdat ik me halverwege af begon te vragen waar het verhaal naartoe ging. Na afloop had ik op een bijzondere manier wel waardering voor de absurditeit, maar ik zou de film niet zo snel aanraden."

undefined

null Beeld -
Beeld -

Anthony Kolder (49)
Hovenier

"Ik vond de film verrassend. Vooral het wetenschappelijke, non-fictie element aan het begin van de film. Door genetische experimenten van de vader van de broers werd het een zoektocht naar de ware ik. Ik vond de karakters van de broers bijzonder. Ondanks de regeltjes van hun vader kruipen ze naar elkaar toe, door verwarring en verlangen naar het andere geslacht op dat zo goed als verlaten eilandje."

undefined

null Beeld -
Beeld -

Willem Liu (34)
Software developer

"Wat een bijzondere film. En wat een bizar verhaal. Ik vond het boeiend omdat één van de hoofdpersonen wilde uitzoeken waar hij nou precies vandaan kwam. Er waren mysterieuze dingen in de film, zoals bijvoorbeeld de kelder waar de hoofdpersoon niet mocht komen. Hij kwam elke keer een stapje verder. Het was grappig om te zien dat in zo'n familie waar je alleen maar chaos verwacht, toch orde en regels zijn."

null Beeld -
Beeld -


Lees hier onze recensie: Men & Chicken is volkomen van de pot gerukt en erg geestig (****) [+]

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden