Plus

Popcorn in alle smaken bij FOL Popcorn

Chocolade-, kokos- of cappuccinosmaak: popcorn als bonbon, bij FOL Popcorn in de Leidsestraat.

FOL Popcorn in de Leidsestraat.Beeld Roy del Vecchio

Als het aan Felix Rademakers (27) ligt eten we geen koekjes meer bij de koffie maar popcorn. De eigenaar van FOL Popcorn wijst naar de popcorn bedekt met een laagje witte chocola en stukjes pretzel. "Bij ons wordt het patisserie."

De oorsprong van FOL Popcorn ligt zoals bij veel grote chocolademerken in Turijn, maar er zijn inmiddels ook vestigingen in Rome, Piacenza, ­Madrid en Boekarest. De opening van de winkel in de Leidsestraat is de ­eerste stap naar het veroveren van Noord-Europa.

"Amsterdammers staan open voor nieuwe concepten en ook toeristen vinden het te gek," zegt Rademakers. "Elke nationaliteit heeft een eigen favoriet. Het valt me op dat alleen Nederlanders zout over hun karamelpopcorn gooien."

Pizza Margherita
De 'pops', zoals Rademakers ze liefkozend noemt, worden geserveerd in een puntzak, alsof het een patatje is. Maar volgens Rademakers kunnen we popcorn bijna zien als een gezonde snack, want hij is E-nummervrij en caloriearm gepoft. Alleen de grootste stukjes worden geselecteerd. De coating wordt in Italië met de hand aangebracht.

"Het is een luxeproduct, heel anders dan supermarktpopcorn." De prijzen variëren van 3 tot 5 euro. Pizza Margherita, After Eight, bacon en chilipeper: dwaze smaken zijn het wel. Maar dat is dan ook precies wat fol betekent in Italiaans dialect. "We hopen in de toekomst zelfs popcornijs en -muesli te gaan verkopen."

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden