Pop: The Moi Non Plus - The Moi Non Plus ***

De naam is een directe verwijzing naar de hit Je t'aime van über-geilaard Serge Gainsbourg. Maar wie op basis daarvan de zuchtmeisjespop verwacht, krijgt al bij de eerste maten van dit debuutalbum het deksel snoeihard op de neus. The Moi Non Plus is bepaald niet behaagziek, maar opwindend is de gitaarnoise van het Amsterdamse duo wel degelijk.

De band bestaat uit Bas Morsch en Leon Caren. De laatste is bekend van zijn andere groep, Blues Brother Castro, en vooral van de door hem georganiseerde Subbacultcha!-avonden, waarmee hij de bandjescultuur in Amsterdam een stevige impuls gaf. Het mag geen verbazing wekken dat The Moi Non Plus op één van die avonden bepaald niet uit de toon zou vallen. Caren en Morsch maken eigenzinnige, dwarse gitaarrock, die vooral door het gebruik van elektronica aan het alles verpulverende Big Black doet denken. Ook Sonic Youth en The Fall lijken een inspiratie.

Daarmee neemt The Moi Non Plus nadrukkelijk afstand van de toegankelijke pop die op de Nederlandse podia gangbaar is. De minimale, repetitieve songs moeten het vooral van hun intensiteit hebben en komen live dan ook beter tot hun recht dan op plaat. Wat niet wegneemt dat deze eerste proeve een fijne demonstratie van tegendraads talent is. (JERRY GOOSSENS)
(Subbacultcha!)

www.myspace.com/themoinonplus

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden