Pop: Carla Bruni - Comme si de rien n'était ***

Sensatiezucht, wat u zegt. Maar de drang is te groot: zodra het nieuwe album van Carla Bruni in de handen ligt: cd-boekje eruit halen en snel kijken of in het dankwoord de naam Sarkozy valt. Dat niet. Het is nog mooier.

Onder een opsomming van namen van mensen naar wie Bruni's dank voor de totstandkoming van het album uitgaat, zweeft een regel in een zee van bladwit: à mon mari pour son soutien sans faille. (Voor mijn man voor zijn niet aflatende steun). En dan slaat natuurlijk de fantasie op hol. We zien Bruni 's avonds laat met slaande deuren thuiskomen, uitroepend: ''Ik weet niet hoe het verder moet met mijn album!!'' Waarop Nicolas met wat 'tut-tut' zijn bloedmooie vrouw uit de inzinking praat. De waarheid is dat ze de meeste liedjes schreef vóór haar ontmoeting met Sarkozy.

Behalve in het Italiaans, zingt ze met hese stem in vloeiend Frans en Engels zwoele en melancholische chansons in sobere arrangementen. Ze heeft een gedicht van Michel Houllebecq op muziek gezet. Een eigen tekst begint, vrij vertaald met de regels: Ik ben een kind/Ondanks mijn veertig jaren/ Ondanks mijn dertig minnaars/Ik ben een kind. (Pias)
(MAARTJE DEN BREEJEN)

www.myspace/carlabruni.com

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden