Column

Poot

De maker van Wilders, the movie wilde suggereren dat Wilders het met heroïnehoeren deed. Want hij had iemand gesproken die Geert in een lift had gezien met een dame die hij als heroïnehoer had herkend.

Een hele week kregen we dat als aankondiging op de televisie te zien, zelfs toen al bekend was dat dit waarschijnlijk een leugen betrof en dat de regisseur het op initiatief van de VPRO uit zijn zogenaamde documentaire had geschrapt. (''Ik kon het niet waarmaken,'' zei de regisseur in de Volkskrant.)
Maar zelfs als het waar zou zijn en Wilders af en toe een heroïnehoer neukt, dan nog vind ik het vreemd dat de documentairemaker dat in zijn film wilde hebben.

Als die junkiehoer een fanatieke moslima met een hoofddoek op was geweest die bij de gemeente Amsterdam werkt, viel er misschien iets voor te zeggen om zoiets te onthullen.

Je kunt dit geval ook niet vergelijken met 'de affaire Rob Oudkerk'. Die schepte over zijn hoerenbezoek op tegen collega Heleen van Royen, die dat uiteraard opschreef.

Het onthullen van iemands seksualiteit lijkt mode te worden. Laatst ook bij Paul de Leeuw. Hij vertelde in zijn programma dat Herman Tjeenk Willink homoseksueel is. Ik wist dat niet en dat De Leeuw het vertelde, vind ik ook weer niet zo erg, maar ik zou dat nooit doen.

Als Tjeenk Willink (PvdA) een homoseksuele verhouding zou hebben met Job Cohen (PvdA), dan wil ik dat, in verband met de formatie, wél weten. Maar anders hou je daar je mond over.

De vraag is: waarom eigenlijk? Mijn antwoord is: omdat die kennis afleidt van waar het om dient te gaan.

Ik wil weten wat Tjeenk Willink tijdens een persconferentie te zeggen heeft, maar in plaats van te luisteren, roep ik naar mijn vriendin: ''Zeg, wist jij dat die Tjeenk een nicht is?''
''Nee, dat geloof ik niet! Hij heeft toch iets met de koningin?''
''Nee, dat dus niet. Dat was Lubbers. Misschien had hij iets met Claus, daar zeiden ze toch ook van dat hij een nicht was? Het halve koningshuis is van de poot toch?''
En dan mis ik weer dat Tjeenk Willink iets beweert wat hij helemaal niet hoort te zeggen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden