Politiebonden en minister blijven in gesprek over cao

De politievakbonden en het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben vandaag informeel met elkaar gesproken over de politie-cao. Daarbij zijn enkele punten naar boven gekomen die eerst moeten worden uitgezocht voordat het gesprek kan worden voortgezet. Welke dat zijn, wilden de partijen na afloop van de ontmoeting niet zeggen.

Volgens een woordvoerder van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), die zich door een ambtenaar liet vertegenwoordigen, kan het gesprek naar verwachting nog deze week worden hervat. Voorzitter Gerrit van de Kamp van de vakbond ACP benadrukte dat er nog geen sprake is van hernieuwde onderhandelingen. De acties van de bonden gaan daarom ook gewoon door, zei hij.

Opstelten kondigde dinsdag aan dat hij de bonden iets te bieden heeft. Wat de vakbonden is aangeboden, wilden de partijen na afloop van het gesprek niet zeggen. Volgens ACP-voorzitter Van de Kamp gaat het vervolggesprek onder meer over een aantal technische zaken die nog moeten worden uitgezocht en waarop de bonden woensdag nog geen antwoord hebben gekregen.

De bonden maakten eerder al duidelijk dat ze bereid zijn af te zien van hun looneis van 3 procent in ruil voor toezeggingen van de minister op het gebied van onder meer pensioenregelingen en arbeid- en rusttijdenregelingen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden