Politie zoekt nog naar ontbrekende lichaamsdelen vermoorde kapster

De politie is op zoek naar ontbrekende lichaamsresten van de vermoorde Miranda Zitman. Verdachte Bart B. zegt dat hij nog meer resten heeft gedumpt in twee hockeytassen bij de Zuider IJdijk in Amsterdam-Oost.

In de tuin van Zitmans woning in Soest werden ook stoffelijke resten gevonden. Beeld Caspar Huurdeman

In januari werd een koffer met haar romp aangetroffen langs de Zuider IJdijk. De verdachte heeft in een verhoor gezegd dat hij daarnaast nog eens twee hockeytassen met stoffelijke resten van Zitman heeft gedumpt in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal, vlakbij de vindplaats van de koffer. 

Tot op heden heeft de politie de hockeytassen nog niet gevonden. De politie heeft twee dagen lang uitgebreid gezocht naar de zwart-groen gekleurde tassen van het merk ‘Osaka‘, maar zonder resultaat. De politie roept mensen die iets gezien hebben of iets weten, zich te melden.

In soortgelijke hockeytassen zou Bart B. lichaamsdelen van Zitman hebben weggemaakt.Beeld Politie

Eind januari 2019 werd Zitman als vermist opgegeven door vrienden en familie. Zitman, die bijna een kwart eeuw een kapsalon in hartje Jordaan runde, zou volgens haar partner Bart B. een oude jeugdvriend zijn gaan opzoeken in Canada. Dat verhaal had hij aan vrienden en familie verteld. Zij kregen sinds december 2018 geen contact meer met haar. Appjes en mailtjes bleven onbeantwoord en de telefoon stond uit. 

Dinsdag 23 april meldde B. zich bij de politie met ‘informatie over haar vermissing’. Meteen daarop werd hij aangehouden. Sindsdien zit hij vast. In de tuin van Zitmans woning in Soest werden ook nog eens stoffelijke resten gevonden. 

Opvallend is dat B. als beveiliger werkzaam is geweest in de kliniek in Den Dolder waar Michael P., de moordenaar van Anne Faber, verbleef. 

Tijdlijn

28 december Miranda Zitman wordt als vermist opgegeven

19 januari aan de Zuider IJdijk in Amsterdam-Oost wordt een koffer met een romp gevonden

22 januari de politie meldt dat de stoffelijke resten vermoedelijk afkomstig zijn van een vrouw tussen de 20 en 50 jaar oud. Een week later wordt de geschatte leeftijd bijgesteld naar maximaal 36

2 april er wordt een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip

4 april de romp wordt naamloos begraven op Sint Barbara

23 april de partner van Miranda Zitman meldt zich met informatie over haar vermissing. Diezelfde dag worden lichamelijke resten gevonden in hun tuin in Soest

26 april zowel de romp uit de koffer als de lichamelijke resten in de tuin blijken afkomstig te zijn van Miranda Zitman

8 mei Bart B. blijkt als beveiliger werkzaam te zijn geweest in de omstreden kliniek in Den Doler waar Michael P. verbleef

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden