Update

Politie zoekt na moord op Hillis man in busje

Op deze foto uit de jaren '90 staan de hoofdrolspelers uit 'de Groep Amsterdam'. Op de voorgrond in het zwart Stanley Hillis, met om zijn nek de arm van de inmiddels vermoorde Rick van de Bunt. De kale man derde van links is Mink Kok, de man die boven iedereen uittorent, is volgens justitie Jan Femer, alias 'de Snor', geliquideerd in 2000. Dino Soerel staat uiterst rechts. Foto Het Parool Beeld
Op deze foto uit de jaren '90 staan de hoofdrolspelers uit 'de Groep Amsterdam'. Op de voorgrond in het zwart Stanley Hillis, met om zijn nek de arm van de inmiddels vermoorde Rick van de Bunt. De kale man derde van links is Mink Kok, de man die boven iedereen uittorent, is volgens justitie Jan Femer, alias 'de Snor', geliquideerd in 2000. Dino Soerel staat uiterst rechts. Foto Het Parool

Het busje waarin de moordenaars van crimineel Stanley Hillis 21 februari zijn gevlucht, is, nadat het was gestolen, nog gefilmd in Noord toen een man instapte.

Het rechercheteam dat de liquidatie onderzoekt, is nog op zoek naar de man, die te zien is op camerabeelden die 5 september zijn gemaakt in de Abraham de Haanstraat. De man droeg een driekwart jas met capuchon toen hij in het busje stapte.

Het busje was 11 augustus gestolen in Lisserbroek en had op de gefilmde beelden al een vals kenteken.

De recherche zoekt bovendien een man van in de zestig die tijdens de liquidatie langsfietste en de moord op de parkeerplaats in de Fizeaustraat in Oost moet hebben gezien.

Hillis werd door één man met een automatisch wapen doodgeschoten achter het stuur van zijn terreinwagen, waarin hij net was gearriveerd voor een afspraak met crimineel Donald Groen.

De schutter kwam uit het busje en stapte daar na het schieten weer in, waarna het via de Hugo de Vrieslaan en de Spaklerweg mogelijk naar bedrijventerrein Overamstel 1 reed, of naar de Joan Muyskenweg, die de stad uit leidt.

De politie besteedde gisteren aandacht aan de liquidatie in televisieprogramma Opsporing verzocht.

Het vluchtbusje was gestolen van de eigenaar van een lasbedrijf. Er lagen bijzondere gereedschappen in, waaronder een zeldzaam apparaat om lasapparatuur mee door te meten. Ook naar die apparatuur is de politie op zoek.

De Amsterdamse politie liet in het programma met nadruk weten dat zij de liquidatie met de nationale recherche onderzoekt. Kennelijk wil het korps weerspreken dat onderdelen van de politie elkaar tegenwerken, zoals in sommige media is gesuggereerd. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden