Update

Politie wil 'elke snipper' informatie over Madeleine

De Britse politie vraagt iedereen 'die ook maar een snipper informatie' heeft over de verdwijning in 2007 van de peuter Madeleine McCann, zich te melden. De Metropolitan Police is al het beschikbare bewijsmateriaal over de zaak opnieuw aan het onderzoeken.

Redactie
De ouders van het vermiste meisje Madeleine McCann, Kate (R) and Gerry McCann. Beeld epa
De ouders van het vermiste meisje Madeleine McCann, Kate (R) and Gerry McCann.Beeld epa

In het BBC-opsporingsprogramma Crimewatch bleek maandag dat niet alleen wordt gezocht naar een man die op de avond van de verdwijning een slapend kind in zijn armen droeg. Ook wil de politie weten wie enkele andere mannen zijn, die in dagen daarvoor in de omgeving van het vakantieappartement in Praia da Luz zijn gezien.

Compositietekeningen
Die laatsten zouden zich op een verdachte manier in de omgeving hebben opgehouden, maar het kan ook zijn dat zij niets met de verdwijning te maken hebben. Om hen als verdachten uit te kunnen sluiten, wil de politie met hen in contact komen. Crimewatch liet, net als zondag al gebeurde, maandag ook de twee compositietekeningen zien van de man die is gezien met een blond kind van 3 of 4 jaar oud in zijn armen. Ook werd een reconstructie van bijna een half uur getoond van de avond waarop het meisje verdween.

Terug naar het begin
Met de informatie uit het enorme dossier van de Portugese autoriteiten is de Britse politie weer helemaal bij het begin begonnen, zei hoofdinspecteur Andy Redwood. Hij vertelde dat er met allerlei mogelijkheden rekening wordt gehouden. Zo kan Madeleine meegenomen zijn door ontvoerders die dit van tevoren hebben gepland, maar laat de politie ook de mogelijkheid open dat Maddie inbrekers heeft gestoord. In dat voorjaar waren er volgens Redwood veel meer inbraken in Praia da Luz dan normaal, waarvoor tot op heden niemand is opgepakt.

Door recente ontwikkelingen zijn het tijdpad en de 'geaccepteerde versie van de gebeurtenissen' rond de verdwijning van Madeleine aanzienlijk veranderd, liet de politie ook weten. Rechercheurs hebben 'enorm grote stappen' kunnen zetten door alle tot nu toe verzamelde informatie in haar geheel opnieuw te kunnen bekijken. Ook het Nederlandse tv-programma Opsporing Verzocht gaat dinsdag deels over de zaak van de verdwenen Britse peuter.

Compositietekeningen van de man die de autoriteiten willen spreken. Beeld AFP
Compositietekeningen van de man die de autoriteiten willen spreken.Beeld AFP

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden