Politie over gesprek met Elforkani: 'Hij zegt niets nieuws'

Jongerenimam Yassin Elforkani heeft maandagmiddag gesproken met afgevaardigden van de politie Amsterdam.

David van Unen
Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden en deze jongeren te beschermen, zei Elforkani tegen Het Parool. Beeld anp
Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden en deze jongeren te beschermen, zei Elforkani tegen Het Parool.Beeld anp

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Aanleiding voor het gesprek was het interview met Elforkani in Het Parool. Daarin waarschuwde hij dat Amsterdam een doelwit zou kunnen zijn voor terroristen.

Volgens Elforkani zijn tientallen jongeren in de stad geradicaliseerd en is het nu aan de veiligheidsdiensten om netwerken op te rollen. Anders zou Amsterdam over maximaal anderhalf jaar aan de beurt zijn.

Niets nieuws
Voor de politie reden de imam uit te nodigen voor een gesprek, dat maandagmiddag plaatsvond. "We nemen alle signalen bijzonder serieus en hebben naar aanleiding van het interview maandag een gesprek met Elforkani gevoerd'', aldus een politiewoordvoerder.

"Dit heeft echter totaal geen concrete informatie opgeleverd. Er is niets nieuws naar voren gekomen."

Angstzaaierij
De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland reageerde dit weekend bij monde van voorzitter Yahia Bouyafa op de uitspraken van de jongerenimam en noemde het 'angstzaaierij'. "Elforkani moet de informatie waarover hij concreet lijkt te beschikken zo snel mogelijk melden aan de autoriteiten en niet aan de krant."

De politiewoordvoerder acht een vervolggesprek met Elforkani niet nodig.

Lees ook: 'Terroristische netwerken staan klaar in Amsterdam' [+]

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden