Politie denkt aan gestoorde dader in zaak-Borst

Oud-minister Elst Borst is mogelijk door iemand met een psychische stoornis van het leven beroofd. De politie heeft 8 maanden na haar gewelddadige dood geen enkel motief voor de gewelddadige dood van Borst kunnen vinden in de relationele of politieke sfeer. Er zijn meer dan 400 getuigen gehoord.

Politie bij het huis van Els Borst. Beeld anp
Politie bij het huis van Els Borst.Beeld anp

Dat zei woordvoerder Bernard Jens van het rechercheteam dat de dood van Borst onderzoekt dinsdagavond op televisie. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar een arrestatie in de zaak.

Behandelaars, mantelzorgers of hulpverleners hebben mogelijk opvallend gedrag opgemerkt bij een patiënt rond 8 februari, de datum dat Els Borst is gedood in de garage van haar huis aan de Ruysdaellaan. 'Afwijkend gedrag, opmerkingen over Borst, het kan van alles zijn', aldus de politie, die dergelijke voorvallen heel graag wil weten. De politie ontving tot nu toe ongeveer 500 tips in de zaak.

Een dochter van de minister van Staat ondersteunde de oproep dinsdagavond: 'Mijn moeder was een schat van een mens. Iemand moet haar zo verschrikkelijk hebben gehaat. Nog liever dan dat we willen weten wie het heeft gedaan, zouden we heel graag willen weten waarom.' De kinderen van Borst hoopten lang dat iemand hun moeder per ongeluk zou hebben gedood, maar denken nu dat het expres is gebeurd, aldus de geëmotioneerde dochter.

De politie zoekt ook nog steeds naar een vrouw met een rode hoofddoek die rond de tijd van de dood van Borst door de Ruysdaellaan heeft gelopen. En een verwarde man, die een- of tweemaal bij Borst en mogelijk haar buren heeft aangebeld in de dagen voor haar dood, is ook nog niet gevonden. 'Misschien is dat de gestoorde persoon die we zoeken, maar dat weten we niet. We zoeken hem al sinds februari', aldus de politiewoordvoerder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden