Nemo Science Museum

Wat is dit?

'Nemo Science Museum ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Plofinsecten, kweekvlees en melk zonder koe

Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plofinsecten in het schap van de supermarkt, een hamburger van kweekvlees of eten in poedervorm op basis van je DNA-profiel. Het klinkt misschien nog ver weg, maar met de uitdagingen die een groeiende wereldbevolking en klimaatverandering met zich mee brengen is een andere houding ten opzichte van voeding nodig.

null Beeld

Wetenschappers, voedseltechnologen, designers, foodstartups, filosofen en producenten kijken daarom naar nieuwe manieren om het verbouwen én consumeren van ons eten mogelijk te maken. Hun beste ideeën en producten zijn te zien in de nieuwe tentoonstelling Voedsel van morgen die t/m 6 oktober te bezoeken is in De Studio van NEMO Science Museum. De nieuwe locatie bevindt zich op het naastgelegen Marineterrein.

In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt NEMO Science Museum, in samenwerking met Next Nature Network, bezoekers mee op voedselreis. Aan de hand van de scenario’s plantaardig, dierlijk en functioneel voedsel krijgen bezoekers een kijkje in de toekomst van insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbeleving.

Food designer Chloé Rutzerveld, fellow bij Next Nature Network, stelde de tentoonstelling samen. Rutzerveld ontwierp zelf verschillende plofinsecten als mogelijk toekomstig voedselscenario. “Als we daadwerkelijk insecten gaan eten, gaan we ze dan net als bij kippen doorfokken tot plofinsecten, waardoor er niet tussen je tanden van die vervelende vleugeltjes blijven zitten?

null Beeld

Er wordt verder samengewerkt met verschillende partijen uit binnen- en buitenland, waaronder filmmaker Matthijs Diederiks die een inkijkje geeft in de wereld van de functionele voedingsmiddelen waarop hij een jaar heeft geleefd en ontwerper Ira van Eelen, dochter van kweekvleesuitvinder Willem van Eelen, die in samenwerking met de universiteit van Bath laat zien hoe kweekvlees gemaakt wordt.

Extra activiteiten op woensdagavond

Op woensdag is de tentoonstelling ook in de avond geopend. Dan kan publiek naast een bezoek aan de tentoonstelling deelnemen aan extra activiteiten zoals workshops, lezingen, documentaires en proeverijen.

De tentoonstelling is geopend op woensdag van 10.00 tot 22.00 uur, donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur.
Het adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A.
De toegang is 7,50 euro en gratis toegang op dezelfde dag met entreeticket NEMO Science Museum.
Meer informatie: www.nemosciencemuseum.nl/voedselvanmorgen

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden