Plannen voor dependance Conservatorium van Amsterdam op de Zuidas

De gemeente en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Ahk) hebben plannen om een dependance van het Conservatorium van Amsterdam (CvA) te vestigen op de Zuidas.

null Beeld

Het conservatorium wil uitbreiden omdat de locatie aan het Oosterdok te klein is geworden. De hogeschool en de gemeente hebben maandag een afsprakenbrief getekend, eind dit jaar moet het plan klaar zijn. Het idee is dat er in het gebouw 200 concerten per jaar gegeven gaan worden op het gebied van klassiek, jazz, pop en dance.

De dependance zou dan gehuisvest worden in twee gebouwen in het Beatrixpark die onderdeel uitmaken van het voormalige Rooms-Katholieke Sint Nicolaascomplex; de Kapel en Convict. De gemeente kocht de panden in 2011.

De afgelopen jaren is Convict verhuurd aan verschillende partijen en in de Kapel zitten restaurant As en een expositieruimte. De tijdelijke contracten met deze partijen eindigen binnenkort.

Het plan is om Convict, dat uit veel kleine ruimtes bestaat, te gebruiken als leslokalen. In de Kapel kan een concertzaal worden ingericht waar het CvA openbare concerten zal verzorgen. Op de begane grond kan horeca blijven bestaan die vrij toegankelijk zal zijn voor bijvoorbeeld studenten, omwonenden en bezoekers. In het plan kan bekeken worden of het huidige restaurant As hierin een rol kan vervullen.

De eerste bewonersbijeenkomst is begin november gepland. In januari wordt een definitief besluit genomen over de dependance.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden