Plan voor slavernijmuseum? Gemeente hoort het graag

Vorig jaar gaf de gemeenteraad aan mee te willen werken aan de komst van een slavernijmuseum. Vanaf 1 juli kunnen musea, culturele organisaties maar ook particulieren een voorstel voor het museum aanleveren.

Het Parool
Oud-Kamerlid Kathleen Ferrier leidt de commissie. Beeld anp
Oud-Kamerlid Kathleen Ferrier leidt de commissie.Beeld anp

De openbare inschrijving is tot 1 oktober geopend. Vervolgens buigt een beoordelingscommissie onder leiding van oud-Kamerlid Kathleen Ferrier zich over de inzendingen.

Naast Ferrier wordt de commissie onder meer door historicus Leo Balai, oud-wethouder Freek Ossel, dichter Gershwin Bonevacia en voormalig directeur Joël Cahen van het Joods Historisch Museum bevolkt.

Creativiteit
Het gezelschap beoordeelt de plannen op hun haalbaarheid en creativiteit, en komt eind dit jaar met een rapport hierover. De beste inzending krijgt een geldbedrag om het plan verder uit te werken. De gemeente heeft het jaar 2020 genoteerd voor de realisatie van het daadwerkelijke museum.

Op 15 juli staat er een informatiebijeenkomst gepland, waarbij de beoordelingscommissie wordt voorgesteld en er meer informatie over de inschrijving wordt gedeeld. Ideeën en plannen kunnen vanaf zondag 1 juli 13.00 uur via deze link worden ingediend.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden