PlusNet Open
Pizzabar Mama Dough
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: pizzabar Mama Dough.
"In de buurt ontbrak een plek waar je gezellig en relaxed pizza kunt eten," zegt eigenares Mandy Lenselink (28). Sinds haar tienerjaren werkt ze in de horeca. Het werd tijd voor een eigen zaak: Mama Dough. Je kunt er ook pizza afhalen of aan de bar natafelen met een drankje.
Twist
In de keuken van de pizzabar staan alleen maar Italianen en die weten van wanten. Het menu is traditioneel gehouden, maar ze spelen wel met ingrediënten. Zo heeft chef Manu voor Mama Dough een pizzadeeg ontwikkeld. "Volkoren - zo is het deeg toch nog een beetje voedzaam," zegt Lenselink.
Enkele pizza's hebben een twist. De vierkazenvariant (Del Casaro, €13,95) heeft een topping van geitenkaas met honing en de pizza met zalm (Salmone, €14,95) is belegd met avocado en crème fraîche.
De vader van Lenselink heeft een aandeel in de zaak. Als voormalige wijnimporteur pikt hij nog geregeld bijzondere wijnen op. Die staan op het handgeschreven menu Papa Dough, dat naast de gewone drankkaart wordt aangeboden.
Tiramisu
Voorafgaand aan je pizza kun je bruschetta bestellen (vanaf €3,50) met bijvoorbeeld makreel of buffelmozzarella. Vanzelfsprekend vind je op de dessertkaart ook tiramisu (€5,95) en panna cotta (€4,95).
Uitbuiken aan de bar kan na afloop. Er is keuze uit bier, cocktails en, natuurlijk, een wijntje. Met de complimenten van Papa Dough.
Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl
Mama Dough
Beukenplein 21