Pink Ribbon: Beeld dat Nieuwsuur schept klopt niet

Pink Ribbon heeft met 'ontzetting' gereageerd op de uitzending van Nieuwsuur gisteravond waarin onder meer werd gesteld dat maar een klein deel van de miljoenen die worden opgehaald wordt besteedt aan onderzoek.

Redactie
© ANP Beeld
© ANP

De suggestie wordt gewekt dat Stichting Pink Ribbon van de 20 miljoen euro die is opgehaald sinds de oprichting in 2003 slechts 288.000 euro heeft besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Volgens de stichting is dit niet juist. '6,7 miljoen is opgehaald in 2010 en is toegewezen aan projecten die bij de laatste aanvraagronde ingediend zijn. Het toewijzingsproces is op dit moment in volle gang,' laat de stichting in een verklaring weten.

Samenwerking met KWF Kankerbestrijding
De stichting benadrukt in de verklaring dat zij voldoet aan alle voorwaarden die aan goede doelen-organisaties in Nederland worden gesteld. Over hun verstandhouding met KWF Kankerbestrijding zegt het bedrijf: 'Het KWF werkt nog steeds samen met Stichting Pink Ribbon. Wel zijn wij gestopt met het gezamenlijk fondsenwerven omdat dit voor ons minder opbracht dan verwacht. Daarom zijn we iets anders gaan doen, namelijk de campagne 'Sta op tegen kanker', die gisteravond haar hoogtepunt vond in een avondvullend televisieprogramma. Dit besluit hebben we al enige tijd geleden genomen, ruim voordat de kritiek op Pink Ribbon losbarstte,' aldus Michel Rudolphie, algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding.

Het Pink Ribbon Gala in de Westerkerk in Amsterdam in 2010. Beeld ANP
Het Pink Ribbon Gala in de Westerkerk in Amsterdam in 2010.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden