Column

Pieper

THEODOR HOLMAN

Els Iping (PvdA) weg, Marijke Vos (GroenLinks) weg, en laat nu Carolien Gehrels (PvdA)ook solliciteren naar ontslag. Ze werpt welbewust overheidsgeld in een grof gehaakt netje en wil daarmee de indruk wekken dat ze 'goed doet'.

Dunk!
Het tegendeel is waar.
Maar laat ik vertellen wat er aan de hand is.

Mevrouw Gehrels 'schenkt' basketbalvereniging Amsterdam 160.000 euro en voorkomt daarmee een faillissement.

Hoe zit dat? Wel, de belangrijkste geldschieter van de club, Roel Pieper, heeft zich van het ene op het andere moment teruggetrokken.

Pardon?
Roel Pieper, de miljardair! Roel Pieper, die speciale belastingvoordelen kreeg. Roel Pieper, die een jaar geleden nog stond te juichen toen Amsterdam kampioen werd. Roel Pieper, die zelf basketballer was en dat altijd laat weten. Díe Roel Pieper loopt weg, en hup, Gehrels 'schenkt' de club geld.

Dat is lekker! Waar was de wethouder toen het weekblad Opinio van de ene op de andere dag door Roel Pieper in de steek werd gelaten?
Eerst zien we Roel Pieper goede sier maken met een basketbalclub. Hij gaat weg. En dan mogen u en ik inspringen.

En waar is Roel Pieper?
Die zit in Zuid-Frankrijk. Waarom? Vanwege de belastingen. En hoe woont hij daar? Groot.

Als Pieper verplichtingen heeft, dan moet Gehrels hem kaalplukken. En als er echt niets te halen valt, wat ik niet geloof: jammer, maar tabee voor de basketbalclub. Sorry, had je maar een betrouwbare sponsor moeten vinden.

160.000 euro voor een basketbalclub! (Plus een afbetalingsregeling voor de huur in Sporthallen Zuid.) Het zaakje stinkt. En het laat wederom zien door wat voor wethouders we worden geregeerd. Zij (en dus wij) worden verneukt. Je ziet het bij de Noord/Zuidlijn, je ziet aan het geval van Pieper.

Gaat Gehrels straks ook Marco Borsato helpen? Die pleziert misschien nog wel meer mensen dan de basketbalclub. Hoe komt het toch dat zo iemand als Pieper overal mee wegkomt?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden