PlusBezorgtest

Pho Viet: ultiem comfortfood dat je nooit thuis maakt

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Pho Viet.

Pho Viet: de noedels en bouiilon zijn apart verpaktBeeld Monique van Loon

Hoe is het vandaag?
Het is een druilerige dag en ik voel een verkoudheid ­opkomen. Dat schrééuwt om soep. Nu kan ik zelf een kippensoepje in elkaar draaien of een zak halen bij de supermarkt, maar vandaag ben ik lui. Bovendien blijf ik een culinair liefhebber, dus dat kan beter. Ik wil hartverwarmend, zingy, spicy. Opeens denk ik aan pho (spreek uit: 'feuuh'): de traditionele Vietnamese ­noedelsoep. Zo'n soep die je nooit zelf thuis maakt.

Even scrollen door de thuisbezorgd-apps dus?
Er is een aantal restaurants dat pho bezorgt, maar mijn oog valt op Pho Viet op de Haarlemmerdijk. Een zaak met zeer positieve recensies. Ik lees 'Best in Amsterdam!' en 'Daadwerkelijk gerund door Vietnamezen!'

Hoe uitgebreid is het menu?
Pho Viet heeft naast loempia's, buns, salades en rijst­gerechten vijf soorten pho. De duurste, de Pho Dac Biet, is met dun gesneden ossenhaas, stoofvlees én rundergehaktballetjes in runderbouillon. Dan is er de Pho Chin met alleen stoofvlees, de Pho Bo Vien met alleen balletjes, en de Pho Tai met alleen rauwe ossenhaas.

Een hoop rundvlees!
Er is ook een non-rundvlees optie, de Pho Ga met stukjes kip, in kippenbouillon. Alle worden geserveerd met bosuitjes, koriander en taugé. Ik ga voor de Tai met rauwe ossenhaas (plus extra vlees voor 2 euro), want soms is simpel het lekkerst. Dit kost samen 14 euro. Ik moet er wel een drankje bij ­bestellen, want het minimum bestelbedrag is 15 euro. Stom.

Restaurant Pho Viet
Open ma-zo 14.00 tot 21.30 uur.
Bestellen via Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats
Prijs €17 voor Pho tai, extra beef en een blikje kokoswater
Aanrader Ja! 14 euro is een stuk duurder dan een zak soep uit de super, maar deze pho is z’n geld dubbel en dwars waard

Maar soep, is dat een beetje handig te vervoeren?
Dat doen ze bij Pho Viet heel slim. De soep moet loeiheet zijn, want die verhit het rauwe vlees. Ze verpakken de bouillon handig in een plastic beker van een halve ­liter (!), los van de noedels. Het vlees en andere toppings zitten in een ander bakje. Wel zijn sommige toppings érg grof gesneden. Grote stukken rode peper en halve bossen koriander en Thaise ­basilicum. Te groot om zo te eten en je laat ze te kort mee 'koken' om smaak af te geven.

Hopelijk knap je wel een beetje op van de soep.
Zeker, want deze pho is niet alleen groot qua portie, maar ook onweerstaanbaar lekker. De bouillon is intens en aromatisch, je haalt er naast de vleessmaak specerijen als korianderzaad, steranijs, kardemom, ­kaneel en kruidnagel uit. De noedels zijn perfect voorgekookt. De rauwe bief is van goede kwaliteit, en de twee sausjes, hoisin en chili, zijn top (en de chilisaus is HEET!). Ook zit er een partje limoen bij, dat hadden er van mij wel twee mogen zijn. Al met al: ultiem comfortfood.

Op deze pagina vind je alle afleveringen van bezorgmaaltijden getest.

Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden