Petitie voor één meldpunt klachten ov

Er moet één meldpunt komen waar iedereen met klachten en vragen over de OV-chipkaart terechtkan. De Consumentenbond, de ANWB en reizigersorganisatie Rover hebben daarom woensdag een onlinepetitie geopend, waarmee voor zo'n meldpunt wordt gepleit. Het motto is Stop de OV-chipchaos.

null Beeld anp
Beeld anp

Omdat er zo veel ov-aanbieders zijn, is het voor reizigers heel onoverzichtelijk waar ze met klachten en vragen naartoe moeten, zegt een woordvoerster van de Consumentenbond. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd tussen de vervoerders, consumentenorganisaties en TLS, het bedrijf achter de OV-chipkaart.

Een van de veelgehoorde klachten is dat het erg lastig is om geld terug te vragen als er bij verkeerd in- en uitchecken te veel saldo is afgeschreven en de reiziger heeft met verschillende vervoerders gereisd. Ook is het volgens Rover onmogelijk om tegelijk een abonnement bij de NS op te zeggen en via de klantenservice van de OV-chipkaart saldo terug te vragen - beide schrijven voor dat de kaart bij hen moet worden ingeleverd.

De komende tijd delen de drie organisaties flyers uit om de petitie onder de aandacht te brengen. Woensdag gebeurde dat al op een aantal plaatsen in Den Haag, zaterdag is Amsterdam aan de beurt. Welke plaatsen daarna worden aangedaan, is nog niet bekend.

De petitie loopt tot en met 2 december. De resultaten worden aangeboden aan de ov-aanbieders en de politiek.
De NS zegt de wens voor één centraal servicepunt te begrijpen en te delen. 'NS wil graag met andere vervoerders werken aan meer uniformiteit', laat een woordvoerder weten. De NS streeft in de eerste plaats naar een service die zo goed is dat klanten zich niet meer met problemen bij de vervoerders hoeven melden.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden