Petitie voor behoud bloemenstal Westermarkt massaal getekend

De petitie voor het behoud van bloemenstal Thejo's Bloemen op de Westermarkt is al meer dan 23.000 keer getekend.

Josien Wolthuizen
Jolanda is overdonderd door alle reacties: 'Ik weet niet wat me overkomt' Beeld Jean-Pierre Jans
Jolanda is overdonderd door alle reacties: 'Ik weet niet wat me overkomt'Beeld Jean-Pierre Jans

Bloemist Jolanda Evers-Kroet had maandag per brief van de gemeente te horen gekregen dat haar verzoek om de vergunning over te schrijven op haar naam definitief was afgewezen.

Vanwege de kerst mocht de bloemenstal nog een paar dagen open blijven, maar vanaf eerste kerstdag zou het echt afgelopen zijn. Gaat de bloemenstal dan nog open, riskeert Evers-Kroet een boete van 1500 euro per dag, luidde de mededeling.

Rachel Rikkers, vaste klant van Thejo's Bloemen, was zo kwaad over het besluit dat ze de petitie startte. Een bericht daarover op haar Facebookpagina werd duizenden keren gedeeld.

De petitie had snel effect. De lokale fractie van SP stelde raadsvragen (pdf) en ook VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok bemoeide zich met de kwestie.

Donderdag liet de gemeente aan Het Parool weten de zaak nog eens te onderzoeken en te bekijken of Evers-Kroet niet alsnog aanspraak maakt op een vergunning. Zolang het onderzoek loopt, zal de gemeente niet handhaven. Thejo's Bloemen kan daardoor na de kerst 'gewoon' open. Volgens een woordvoerder van stadsdeel Centrum moet er begin volgend jaar meer duidelijkheid zijn over de situatie.

Evers-Kroet laat weten overdonderd te zijn door alle reacties. "Ik weet niet wat me overkomt. Ik ben erg blij met alle steun. Er komen de hele dag mensen langs om me een hart onder de riem te steken. Dat geeft me kracht om verder te strijden. De kerst zag er somber uit, maar nu is er toch een sprankje hoop."

Lees ook: Gemeente dreigt bloemenstal Westermarkt te sluiten

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden