Perspectief voor Ru Paréschool

AMSTERDAM - Onorthodoxe maatregelen hebben de Ru Paréschool in Slotervaart weer op de been geholpen. Twintig docenten werden ontslagen, 25 nieuwe werden aangenomen. Deze maand velt de onderwijsinspectie het definitieve oordeel.De Ru Paréschool, pal achter het August Allebéplein in Overtoomse Veld, functioneerde al jaren slecht. De Cito-scores van de achtstegroepers lagen ver onder het landelijk gemiddelde, directeuren kwamen en gingen, leermethodes werden lukraak toegepast.

Maar het grootste probleem vormden de leraren. De helft van het docentenkorps was teleurgesteld in het onderwijs en niet gemotiveerd. In maart 2007 kreeg de school de laatste waarschuwing: de kwaliteit moest drastisch verbeteren, anders zou de school worden gemeld bij het ministerie van Onderwijs, en zou eventueel moeten sluiten.

Bij een omvangrijke reddingsoperatie werden in totaal tweeëntwintig medewerkers ontslagen. De meeste docenten konden terecht bij andere scholen in Nieuw West, drie stapten uit het vak.

Vijfentwintig nieuwe leerkrachten werden aangenomen. Ook is een nieuwe directeur gevonden, Wim Ponsen, afkomstig uit het praktijkonderwijs. Bestuursvoorzitter Luc de Vries, ziet de toekomst van de school rooskleurig in. ''Door de komst van de nieuwe groep is de negatieve spiraal doorbroken,'' zegt hij. ''Er zijn maar drie scholen in Nederland die er zó slecht aan toe waren, maar deze operatie heeft heel goed uitgepakt.'' Half maart is de inspectie langsgeweest voor een voortgangsgesprek, standaard beleid voor scholen die zo slecht functioneren. Het eindoordeel wordt later deze maand geveld.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden