Personeel Yahoo mag niet meer thuiswerken

Internetbedrijf Yahoo heeft zijn personeel laten weten dat thuiswerken binnenkort niet meer is toegestaan. In een intern memo staat dat iedereen vanaf juni weer op kantoor wordt verwacht.

Redactie
Het hoofdkantoor van Yahoo in Sunnyvale, Californië. Beeld epa
Het hoofdkantoor van Yahoo in Sunnyvale, Californië.Beeld epa

Het webzine AllThingsD meldt dat Yahoos vorig jaar aangetreden CEO Marissa Mayer de mededeling eind vorige week heeft laten rondsturen. Het hoofd personeelszaken schrijft daarin onder meer: 'We moeten één Yahoo vormen, en dat begint met fysiek samen zijn.' Er staat ook dat thuiswerken dikwijls ten koste gaat van de snelheid en de kwaliteit van de prestaties.

Creativiteit
Dat medewerkers elkaar treffen, zou onontbeerlijk zijn voor de creativiteit. 'De beste besluiten en inzichten komen soms voort uit praatjes op de gang of in de kantine, het ontmoeten van nieuwe mensen en geïmproviseerde vergaderingen', aldus het memo.

De maatregel zou niet alleen de naar schatting enkele honderden personeelsleden treffen die hun werk uitsluitend thuis verrichten, zoals medewerkers van de servicedesk, maar ook om alle employees die met de leiding zijn overeengekomen één of twee dagen per week thuis te werken. Ze moeten kiezen: terugkeren naar kantoor of een andere baan zoeken.

Vaardigheden afkijken
Uit diverse onderzoeken blijkt dat thuiswerkers zich over het algemeen gelukkiger voelen in hun baan dan kantoorwerkers. Maar uit een vorige week verschenen rapport van Stanford University komt eveneens naar voren dat voor thuiswerkers de kans op promotie met de helft afneemt. Dat zou onder meer het gevolg zijn van de afgenomen of geheel ontbrekende mogelijkheid om vaardigheden af te kijken bij collega's.

De van Google overgekomen Mayer maakte zich vorig jaar juli meteen na haar aantreden bij Yahoo populair met de maatregel het eten in de bedrijfskantine in het hoofdkantoor gratis te maken. Tegelijkertijd besloot ze de onderlinge samenwerking en communicatie van het personeel te stimuleren door de kantoorruimten opnieuw te laten inrichten.

De vorig jaar aangetreden Yahoo-baas Marissa Mayer. Beeld reuters
De vorig jaar aangetreden Yahoo-baas Marissa Mayer.Beeld reuters

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden