Perez wil niet naar Jong Ajax

AMSTERDAM - Kenneth Perez accepteert niet dat hij wordt teruggezet naar het tweede elftal. Zijn zaakwaarnemer Karsten Aabrink is 'geschokt' over de handelwijze van Ajax. Perez' lotgenoot Albert Luque zwijgt. ''Het is ongelooflijk dat een speler die zes maanden geleden door een club is gekocht en goed heeft gespeeld, nu naar het tweede elftal moet,'' aldus Aabrink. ''Ik ben geschokt.'' Perez en de andere spelers die naar het tweede zijn gezet, ontbraken gisteren op de open dag van Ajax.

Aabrink sprak gisteravond met Ajax. ''Er is nog geen oplossing gekomen,'' aldus Aabrink. ''Ik kan niet zeggen of Perez zich vandaag bij Jong Ajax meldt. Ik geef pas commentaar als er een oplossing is.

Albert Luque wilde niet zeggen of hij zich vandaag meldt bij Jong Ajax of dat hij het besluit van de trainer aanvecht. Zijn vader en zaakwaarnemer bellen was ook zinloos, zei hij: ''Die zegt ook niets.

Een halsstarrige houding kan de spelers helpen bij het afdingen van gunstige financiële voorwaarden om bij Ajax te vertrekken. Als ook Ajax de hakken in het zand zet, leidt de beslissing van Van Basten mogelijk tot een lang slepende juridische kwestie. Ajax houdt eraan vast dat nergens staat dat de spelers alleen voor het eerste elftal zijn gecontracteerd. De spelers zullen stellen dat hun recht op arbeid in het geding is.

De eveneens teruggezette Laurent Delorge en Jurgen Colin zijn milder. Colin meldt zich vandaag bij Jong Ajax, dat de tenten heeft opgeslagen in Schoorl. In tegenstelling tot de vaste spelers van het beloftenteam hoeft hij er niet te blijven slapen. Delorge is geblesseerd en hij meldt zich vandaag bij hersteltrainer Pim van Dord.

In de drie weken waarin Van Basten de selectie tegen het licht hield, trainde Delorge vanwege klachten aan zijn recent geopereerde achillespees maar anderhalve week mee. Vorig seizoen speelde hij door vergelijkbare klachten nauwelijks.

Delorge: ''Of ik dit seizoen een eerlijke kans heb gehad van Van Basten? Daarop heb ik geen commentaar. Ik moet eerst zorgen dat ik weer fit word. Daarna zal ik me melden bij Jong Ajax. Ik denk momenteel niet aan weggaan. In het voetbal kan alles van de ene op de andere dag omslaan.

Mede op aanraden van Van Basten werd Colins verbintenis bij Ajax met twee jaar verlengd, maar nu blijkt de verdediger overbodig. ''Het is misschien vreemd, maar het zij zo,'' zegt Hakim Slimani, zaakwaarnemer van Colin. ''Dat Van Basten de knoop vrij vroeg doorhakt, is op zich fijn, want we hebben nog een paar weken om een andere club te zoeken. Er speelt nog niets, daarvoor is het nieuws ook te vers.

De manier waarop Van Basten de selectie heeft opgeschoond, is in financiële zin naar alle waarschijnlijkheid verliesgevend. De vier afgewezen spelers hebben net als de vier spelers met weinig perspectief (Dennis Rommedahl, George Ogararu, Leonardo en Kennedy Bakircioglü) doorlopende contracten. Mochten al die acht voetballers hun verbintenis uitdienen, dan is Ajax naar schatting elf miljoen kwijt aan salarissen. Aan transfersommen voor de acht gaf de club al zo'n elf miljoen euro uit. (JOP VAN KEMPEN)

undefined

''Het is ongelooflijk dat een speler die zes maanden geleden door een club is gekocht en goed heeft gespeeld, nu naar het tweede elftal moet,'' aldus Aabrink, zaakwaarnemer van Perez. Foto ANP/Olaf Kraak Beeld
''Het is ongelooflijk dat een speler die zes maanden geleden door een club is gekocht en goed heeft gespeeld, nu naar het tweede elftal moet,'' aldus Aabrink, zaakwaarnemer van Perez. Foto ANP/Olaf Kraak
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden