Perez gooit kont tegen de krib

AMSTERDAM - De Ajacied Kenneth Perez meldde zich woensdag niet op de training van Jong Ajax. In plaats daarvan had hij een gesprek met Ajax' manager technische zaken Danny Blind en algemeen directeur Henri van der Aat. Ook stelde hij een boze brief op.

Net als Albert Luque, Laurent Delorge en Jurgen Colin is Perez niet meer welkom bij selectie van trainer Marco van Basten. Uit ongenoegen met het besluit van Van Basten heeft Perez op de website van zijn zaakwaarnemer Karsten Aabrink (www.firstartist.dk) een brief geplaatst waarin hij Ajax laakt en met klem meldt dat hij niet vanwege een dwarse houding uit de selectie is gezet. De drang van Van Basten om te verjongen is voor Perez fataal geweest, aldus Perez.

Verder schrijft Perez dat 'fatsoen en moraliteit' bij Ajax zijn verdwenen sinds Van Basten het roer bij Ajax heeft overgenomen. Hij wijst erop dat de Amsterdamse club hem zes maanden geleden nog heeft verzocht terug te keren en dat hij sinds zijn terugkeer goed heeft gefunctioneerd. Tevens schrijft Perez dat hij niet verwacht dat Ajax zich coulant opstelt bij het vinden van een financiële oplossing van de kwestie. Volgens Perez is het probleem door de club geschapen en treft hem geen blaam.

Perez heeft Ajax om bedenktijd verzocht om te besluiten of hij morgen met het beloftenelftal zal trainen. Die bedenktijd heeft hij gekregen. Bij de oefenwedstrijd die Jong Ajax vandaag speelt hoeven Perez en de andere uit de A-selectie verwijderde spelers zich niet te melden.

In tegenstelling tot Perez trainden Luque en Colin gisteren wel met Jong Ajax. Ze deden een bosloop. Laurent Delorge ontbrak wegens een blessure bij Jong Ajax. Hij trainde in Amsterdam met fysiotherapeut Pim van Dord. (JOP VAN KEMPEN)

Begin 2008: NEC - Ajax. Huntelaar en Kenneth Perez reageren vertwijfeld op een beslissing van scheidsrechter Jol. Perez is nu vertwijfeld over het beleid van Ajax-trainer Marco van Basten. Foto ANP/Olaf Kraak Beeld
Begin 2008: NEC - Ajax. Huntelaar en Kenneth Perez reageren vertwijfeld op een beslissing van scheidsrechter Jol. Perez is nu vertwijfeld over het beleid van Ajax-trainer Marco van Basten. Foto ANP/Olaf Kraak
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden