Paul Slettenhaar wordt wethouder in Castricum

Voormalig bestuurder van stadsdeel Zuid Paul Slettenhaar wordt wethouder in Castricum.

Het Parool
Paul Slettenhaar Beeld Schuim
Paul SlettenhaarBeeld Schuim

De VVD'er is door formateur Theo van Eijk voorgedragen om één van de drie wethouders te worden in het minderheidscollege dat de Noord-Hollandse gemeente krijgt. Dat bestaat straks uit de VVD'er Slettenhaar, een CDA'er, en iemand van de lokale partij De VrijeLijst.

Slettenhaar was van 1994 tot en met de verkiezingen van afgelopen maart actief in de Amsterdamse politiek. Als nummer zeven van de VVD-lijst moest hij toezien hoe zijn partij zes zetels in de gemeenteraad wist te bemachtigen.

Ook in het lokaal bestuur van stadsdeel Zuid, waar hij tot aan de verkiezingen zitting had, kwam de VVD niet meer terug.

Ruimtelijke ordening
Als zijn voordracht donderdag goedgekeurd wordt door de gemeenteraad van Castricum, doorgaans een formaliteit, krijgt Slettenhaar de portefeuille Ruimtelijke Ordening en wordt hij direct ook geïnstalleerd als wethouder.

Dat betekent dat hij aan de slag kan met voor hem bekende materie. Zo was hij in Amsterdam wethouder met dezelfde portefeuille en was hij in Zuid medeverantwoordelijk voor de bouw en oplevering van de parkeergarage in de Boerenwetering in de Pijp.

Lees verder: Albert Cuypgarage: Boerenwetering stroomt weer vol

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden