Plus Net Open
Patisserie DiRa-Mimo
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: DiRa-Mimo.
De ballonnen hangen nog buiten voor het raam van de eerste zaak van Mimo Awad (54) en zijn vrouw Heba. Zij hebben in de Jan Evertsenstraat in West hun Egyptisch patisserie DiRa-Mimo geopend.
Awad: "Wij hebben een echt familiebedrijf. Mijn vrouw maakt alle gebakjes, taarten en cupcakes. Ik zorg ervoor dat het verkoopt." Ook in de naam komt het familiegevoel terug. De 'Di' van dochter Dima en 'Ra' van zoon Iram.
Bakambities
Awad woont sinds 25 jaar in Nederland en is al jaren hoofd bediening bij Libanees restaurant Cedars. Zijn horeca-ervaring en de bakambities van zijn vrouw lijken een gouden combinatie.
Volgens Awad hebben zij de enige Egyptische patisserie in Amsterdam. Hij hoopt vooral de buurt kennis te laten maken met Egyptische zoetigheden. "Mensen kennen vooral de Turkse baklava, maar in Egypte en Syrië hebben we ook varianten."
Om te garanderen dat de klant altijd tevreden is, mag iedereen eerst proeven. Keuze genoeg: Syrische koekjes en zoetigheden met pistache (per 100g €2) of de Libanese en Egyptische baklava met onder andere cashew (per 100g €1,80). Aanzienlijk minder zoet dan het beter bekende broertje uit Turkije, maar net zo lekker.
Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.
Tips? open@parool.nl
DiRa-Mimo
Jan Evertsenstraat 69
Facebook
Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.