Patiëntenbusje blijft probleem

AMSTERDAM - De PvdA in de gemeenteraad wil duidelijkheid over de klachten die blijven binnenkomen over het gehandicaptenvervoer. De klachten betreffen vooral Connexxion.''De wethouder doet alsof het probleem is opgelost, of het in ieder geval de goede kant op gaat, maar ik ontvang heel ander signalen over de service van het gehandicaptenvervoer van Connexxion,'' aldus fractielid Jesse Bos.

Begin september vorig jaar ontstonden problemen met het vervoer van ouderen en gehandicapten. Connexxion en Stadsmobiel, die door de gemeente waren geselecteerd voor het zogenoemde aanvullend openbaar vervoer, bleken niet in staat hun busjes op tijd te laten rijden. De boetes waarmee GroenLinks-wethouder Marijke Vos van Zorg in november vorig jaar nog dreigde, 'blijken nu dus niet te baten', aldus Bos.

Ook bij het Amsterdams Patiënten Consumenten Platform (APCP) en het WMO Servicecentrum (Wmo: Wet maatschappelijk ondersteuning) gaat het merendeel van de klachten over Connexxion. Gehandicapte kinderen en hun ouders geven aan nog steeds uren te moeten wachten en zeggen soms zelfs niet te worden meegenomen, omdat chauffeurs de kinderen 'onhandelbaar' vinden.

Kwetsbaar

De problemen ontstaan vooral in de gevallen waar zorginstellingen verantwoordelijk zijn voor het vervoer, maar ook in die gevallen moet de gemeente volgens Bos haar verantwoordelijkheid nemen: ''Het gaat hier om een heel kwetsbare groep Amsterdammers, daar moet een wethouder ook zorg voor dragen.'' Niet duidelijk is om hoeveel mensen het gaat. Bos vraagt de wethouder dan ook het probleem duidelijker in kaart te brengen en wil van haar nu weten hoe de gemeente denkt de misstanden op te lossen.

Connexxion was niet bereikbaar voor een reactie.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden