Pasta en raw food centraal in restaurants Amstelkwartier

In het Amstelkwartier krijgt Thuis aan de Amstel er flink wat concurrentie bij. In april openen in de nieuwe wijk drie nieuwe restaurants.

Het Amstelkwartier vanuit de lucht. Beeld Peter Elenbaas

Allereerst opent die maand L'Osteria. Het betreft hier geen Italianen, maar (net als die andere pastareus Vapiano) een Duitse keten die ook al in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Engeland is gevestigd. Een soort versbereid Italiaans fastfood dus.

Vlak daarnaast gaat volgende maand ook het nieuwe QO-hotel open, met twee restaurants.

Dutch Cuisine
In dit duurzaam gebouwde hotel tekende Luc Kusters (Bolenius*) voor de horeca: de koers van zowel Persijn als Juniper & Kin op het dak zijn van zijn hand.

Bij die laatste zullen alleen rauwe gerechten worden gereserveerd.

Kusters is de voortrekker van de Dutch Cuisine-beweging die zich inzet voor meer aandacht voor de Nederlandse eetcultuur.

De twee zaken zijn ook in die geest ingericht en werken onder andere met vissen, groenten en kruiden van eigen dak.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.