Pasgeboren baby loopt brandwond op in OLVG

Een baby liep eind oktober vlak na de bevalling in OLVG Oost een brandwond op aan zijn voet. De ouders willen weten hoe zoiets kon gebeuren.

Laura Obdeijn
Het pasgeboren jongetje liep in het ziekenhuis een brandwond op aan zijn linkervoet. Beeld Eva Plevier
Het pasgeboren jongetje liep in het ziekenhuis een brandwond op aan zijn linkervoet.Beeld Eva Plevier

Nadat Muhammed op 26 oktober om 14.00 uur werd geboren na een keizersnee, maakte zijn vader een foto van zijn pasgeboren zoon. Daarna werd het jongetje even meegenomen door het ziekenhuispersoneel, om terug te komen met een brandwond op zijn linkervoet, zegt letselschadejurist Rachid Boudouan van Arslan & Ersoy Advocaten na berichtgeving van AT5. Boudouan staat de ouders van Muhammed bij.

Het bleek, na een bezoek aan het brandwondencentrum in Beverwijk enkele dagen later, een derdegraads brandwond met zenuwletsel, aldus Boudouan. "Dat het is gebeurd na het nemen van de foto, is duidelijk, maar naar de rest is het gissen."

Vooralsnog willen de ouders vooral antwoord op de vragen: Wat is er precies gebeurd en hoe zoiets heeft kunnen gebeuren? Boudouan: "De ouders zijn boos over de vage communicatie van het OLVG. Ze willen excuses van het ziekenhuis, maar bovenal willen ze een eerlijk verhaal."

Ook denkt de jurist aan het indienen van een klacht bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Onderzoek en melding
Het OLVG bevestigt dat de pasgeboren baby na de bevaling een brandwond heeft opgelopen, maar hoe het heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

'Wij vinden het vreselijk dat dit heeft kunnen gebeuren en leven mee met de pasgeborene en zijn ouders,' aldus het ziekenhuis, dat direct na het incident melding heeft gedaan bij de Inspectie van de Gezondheidszorg.

Ook doet het ziekenhuis zelf onderzoek om de oorzaak te achterhalen en de kans op herhaling te voorkomen. Daarnaast is toenadering gezocht tot de ouders voor een gesprek.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden