Partij voor de Dieren zegt vertrouwen op in Bleker

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft vandaag een motie van wantrouwen ingediend tegen staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw en Natuur).

ANP/Redactie
Henk Bleker. Beeld anp
Henk Bleker.Beeld anp

Kamerlid Marianne Thieme maakt zo haar onvrede duidelijk over de aanpak van Bleker, die fors bezuinigt op natuur. Volgens de PvdD heeft Bleker het overleg met provinciebesturen en natuurorganisaties op scherp gezet en negeert hij herhaalde waarschuwingen van wetenschappers en adviseurs van de regering dat zijn beleid leidt tot verslechtering van de natuur. Zijn beleid gaat volgens haar in tegen gemaakte internationale afspraken.

Thieme typeert Blekers aanpak als 'broddelwerk als politieke strategie'. Ze voelt zich gesteund door kritische uitspraken van de oud-ministers Ed Nijpels (VVD) en Cees Veerman (CDA), die stelden dat Bleker 'onwaarheden spreekt' (Nijpels) en zich schuldig maakt aan 'boerenbedrog' (Veerman). En ze wijst erop dat in Groningen inmiddels de uitdrukking 'even een Blekertje doen' is geïntroduceerd om aan te geven dat er 'een u-bocht' moet worden gemaakt.

De Kamer stemt later vandaag over deze motie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden