Partij voor de Dieren stelt vragen over investering in Sloterplas

Raadslid Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van b. en w. over de Sloterplas in Nieuw-West. Dat naar aanleiding van het voornemen van de gemeente om 2,5 miljoen euro te investeren in het gebied, om er een populair stadsmeer van te maken.

De nieuwjaarsduik in de SloterplasBeeld Jean-Pierre Jans, www.jeanpierrejans.nl

Wat de Partij voor de Dieren het meeste stoort is het voornemen van Hotel Buiten om 'ecologische hutten' neer te zetten op de eilandjes in de Sloterplas. 'Die eilanden zijn nu beperkt toegankelijk en vormen daarmee een rustige broedplek voor veel vogels,' schrijft de Partij voor de Dieren. 'Dit jaar wist onder andere een paartje lepelaars de plek te vinden om te broeden en op één van de beoogde eilanden zijn twee beschermde haviksnesten aanwezig die al enkele jaren worden gebruikt door een paartje haviken.'

Naast de zorgen om de vogels wil de Partij voor de Dieren weten of er van het uitgetrokken bedrag van 2,5 miljoen euro om de Sloterplas aantrekkelijker te maken, ook geld geïnvesteerd wordt in 'groen en een gezonde natuur bij de Sloterplas'.

Op het terrein wordt het strand momenteel al vergroot en eind deze maand komt er een buurtcamping. In augustus is er het Lovelandfestival en in september het West Beach filmfestival.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden