Partij van de Ouderen wil geen oud-Feyenoorder als ambassadeur

De Partij van de Ouderen wil oud-Feyenoorder John de Wolf niet als ambassadeur ouderenwerkloosheid. Het college van Amsterdam zou een aparte ambassadeur voor de stad moeten aanstellen.

David van Unen
De Wolf tussen Frank de Boer (links) en Marciano Vink in tijdens Ajax-Feyenoord in 1993 (5-2) Beeld anp
De Wolf tussen Frank de Boer (links) en Marciano Vink in tijdens Ajax-Feyenoord in 1993 (5-2)Beeld anp

De functie wordt sinds april bekleed door oud-international John de Wolf (53), die zijn beste voetbal jarenlang bij Feyenoord speelde. Het initiatief voor een ambassadeur tegen werkloosheid onder 50-plussers vindt de Partij van de Ouderen (PvdO) goed, maar dat de functie wordt ingevuld door De Wolf vindt de partij iets minder goed.

"Wij Amsterdammers laten ons liever niet door een oud-verdediger van Feyenoord vertegenwoordigen," schrijft fractievoorzitter Wil van Soest in haar motie. Ze verzoekt het college een Amsterdamse ambassadeur aan te stellen. "Mét een netwerk in- en kennis van de stad."

Perceptie
Een woordvoerder van de partij laat in een toelichting zien dat de motie met een knipoog is ingediend en wat aangedikt, maar wel serieus genomen dient te worden. Het college doet volgens hem te weinig om ouderenwerkloosheid in de stad te bestrijden. "Wethouder Vliegenthart heeft zelf ook aangegeven dat perceptie een groot probleem is hierin. Dat ouderen niet flexibel zijn en noem maar op. Daar zou een ambassadeur goed bij kunnen helpen."

En een lokale ambassadeur kan volgens de partij nog beter helpen dan John de Wolf dat kan. Tegen de oud-verdediger persoonlijk heeft de partij overigens niets. "Maar als we deze groep weer aan de slag willen krijgen is kennis van de stad en lokale politiek nodig. Bijvoorbeeld om te signaleren dat niet alle ouderen in de hospitality aan het werk gezet worden, zoals nu veel gebeurt."

Nummer 14
Het college laat weten de houding van de PvdO te betreuren en brengt in een preadvies aan de gemeenteraad vast in herinnering "dat de grootste voetballer die Amsterdam ooit heeft voortgebracht ook bij voornoemde club gespeeld heeft".

Verder zegt de gemeente dat de vele actieve Amsterdamse ouderen met hun netwerk en kennis feitelijk al ouderenambassadeur zijn. Ook wordt een pakket aan maatregelen ingezet om werkloosheid onder ouderen aan te pakken.

Het college ontraadt de motie, die woensdag of donderdag in de gemeenteraad wordt besproken, aan te nemen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden