Parool.nl weekendtips

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Een bezoeker op het festival Over het IJ. Zondag vindt het slotfeest van het festival plaats. Beeld ANP
Een bezoeker op het festival Over het IJ. Zondag vindt het slotfeest van het festival plaats.Beeld ANP

Blijburg gaat Caribisch
De Caraïben strijken even neer op Blijburg. Zondag staan de muziek en dans van de zonnige eilanden centraal tijdens een jamsessie op het stadsstrand. Op het buitenpodium staat een liveband met Caraïbische muziek. In de Kapel van Blijburg kunnen bezoekers een lesje salsa volgen onder leiding van dansschool Salsa Mi Manera. Het feest begint om 17:00 uur en is gratis toegankelijk. Kijk voor meer info op www.blijburg.nl.

Slotnacht van de grote Troostshow
Het festival Over het IJ wordt morgen afgesloten met de laatste Nacht van de Troost. Dat is een programma waar kunstenaars, troostgoeroes, na faillissement opgekrabbelde ondernemers en andere doorzetters hun kennis delen over vallen en opstaan. Vragen die aan de orde komen: waaruit putten mensen troost? Hoe zorg je dat je van niets iets maakt? Wat zijn de lichtende voorbeelden? De avond begint om 23:00 uur en duurt tot middernacht. De toegang is gratis.

Theo Thijssenwandeling door de Jordaan
Het Theo Thijssen Museum in de Jordaan organiseert zondag een wandeling door de buurt. De Jordaan speelt een grote rol in het werk van Thijssen: zo is de buurt het decor van Kees de jongen en uiteraard van zijn autobiografie In de ochtend van het leven. De wandeling begint om 13:00 uur in het museum, Eerste Leliedwarsstraat 16. De kosten bedragen € 7,50 per persoon, inclusief toegang tot het museum. Voor donateurs van het museum is deelname gratis. Reserveren moet, via 020-4207119 (bereikbaar tijdens openingstijden van het museum) of ppdebaar@planet.nl.

West Toneelstuk Wijk te zien in Erasmuspark
Het toneelstuk Wijk wordt zondag gespeeld in het Erasmuspark. De voorstelling wordt gehouden in het kader van de Westwaartsprogrammering, een serie evenementen voor bewoners van het stadsdeel. Wijk gaat onder andere over stedenbouw, opbouwwerk, jeugdherinneringen en toekomstplannen. Daarnaast gaat het over de strijd tussen natuur en cultuur en over die tussen mens en stad. De voorstelling is geschreven door stadstoneelschrijver Jedidjah Julia Noomen. Het stuk wordt tussen 15:00 en 17:00 uur twee keer gespeeld. Toegang is gratis.

Jan Akkermannen van morgen in MuzyQ
Tijdens het Gitaar Matrix Festival kunnen bezoekers kijken naar jong gitaartalent, of zoals de organisatoren zeggen: de Jan Akkermannen van morgen. Morgen vanaf 16:00 uur nemen jonge gitaristen het tegen elkaar op in de voorronde van de strijd om de Sena Young Talent Award, een aanmoedigingsprijs voor jonge muzikanten. De winnaar krijgt een nieuwe gitaar en een persoonlijk ontwikkelingsplan. Entree is € 10. De tweede voorronde wordt gehouden op 8 september. Inschrijven daarvoor kan tot 24 augustus op de site www.amsterdamelectric.com.

Expositie stripversie Kees de Jongen
Dick Matena werkte de afgelopen drie jaar aan een stripversie van Theo Thijssens Kees de jongen. Het Theo Thijssenmuseum geeft met een kleine expositie een kijkje in de keuken van de tekenaar. Matena, ook bekend van zijn bewerking van Reves De avonden, is zelf erg te spreken over zijn boek en noemt het 'het beste wat ik ooit heb gemaakt'. De tentoonstelling wordt morgen om 16.30 uur geopend. Eerste Leliedwarsstraat 16. De toegang is € 3 voor volwassenen en € 2 voor kinderen.

Oogstfeest bij Roest
De aardappel staat morgen centraal tijdens het oogstfeest in Amsterdam Roest op het Oostenburgereiland. Er worden aardappelgerechten bereid, er is een expositie over dit knolgewas van beeldend kunstenaar Sascha Landshoff, er is livemuziek en er rijdt een pendelbus naar boer Krispijn in de Noordoostpolder, waar voor € 3 aardappelen kunnen worden gerooid. Het feest duurt van 16 uur tot 3 uur 's nachts. Toegang is gratis.
Meer informatie: youthfoodmovement.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden