Parool.nl weekendtips

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u voortaan elke week een aantal tips voor het weekend.

Simone Lautenbach
Martijn Nekoui geeft het werk van namen als Fong Leng en Viktor & Rolf in de tentoonstelling Moam een twist door het te presenteren met werk van jong talent. Beeld Jean-Pierre Jans
Martijn Nekoui geeft het werk van namen als Fong Leng en Viktor & Rolf in de tentoonstelling Moam een twist door het te presenteren met werk van jong talent.Beeld Jean-Pierre Jans

Mode
Twaalf topstukken uit de Nederlandse modegeschiedenis krijgen een twist in de tentoonstelling Moam Fashion Amsterdam. Onder andere het werk van Frans Molenaar, Fong Leng en Viktor&Rolf wordt aangepakt. De expositie in galerie Fontana Fortuna is vanaf 15 tot 30 juni van donderdag tot zaterdag tussen 14 en 18 uur te bezoeken. Keizersgracht 105.

Eilandhoppen
Het Noorderpark staat vanaf aanstaande zondag elk weekend in het teken van een ander eiland. Eerst zijn de Antillen aan de beurt. Vanaf 14 uur kun je in de Noorderparkkamer genieten van activiteiten, zoals het maken van je eigen zeester. Vanaf 16 uur is er Antilliaanse muziek. Volgend weekeinde is Sicilië aan de beurt. Verder komen onder andere Cuba en de Griekse eilanden aan bod. De toegang is gratis.

Cannabis Bevrijdingsdag
De geneugten van cannabis worden zondag gevierd tijdens de vierde Cannabis Bevrijdingsdag, georganiseerd door het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Het grootste cannabiscultuurfestival van Nederland staat dit jaar in het teken van het protest tegen de wietpas. Het festival is in het Westerpark en duurt van 14 tot 22 uur. Alcohol is niet toegestaan. De toegang is gratis.

Turkije in Noord
Op diverse plaatsen in stadsdeel Noord is vanaf zaterdag het festival Turkse pioniers. Dit festival staat in het teken van de Turkse immigranten die vanaf de jaren zestig naar Nederland kwamen en wordt gehouden in de tuin van Nieuw Dakota, Ms. van Riemsdijkweg 41b. Bezoekers kunnen onder andere mee met een boottochtje over het IJ, waarbij wordt gezocht naar overeenkomsten tussen dit Amsterdamse water en de Bosporus. Het festival duurt tot 15 juli.

Open Tuinen Dagen
De Amsterdamse grachten kent iedereen wel. Maar dit weekend mag je een aantal grachtenpanden binnenlopen om de achterliggende tuin te bewonderen die doorgaans aan het oog onttrokken blijft. Tijdens de Amsterdamse Open Tuinen Dagen zijn zo'n dertig grachtentuinen open voor publiek. Dit jaar is het thema 'Koetshuizen en tuinhuizen'. De tuinen zijn vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10 tot 17 uur. Alle tuinen zijn te voet bereikbaar. Kaarten zijn te koop bij Museum Van Loon op Keizersgracht 672. Reserveren is niet nodig.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden