Parool.nl weekendtips

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u voortaan elke week een aantal tips voor het weekend.

The American Book Center aan het Spui. Beeld Floris Lok
The American Book Center aan het Spui.Beeld Floris Lok

Voetbal én popmuziek in Paradiso
Schrijver en zanger Meindert Talma presenteert morgen in Paradiso zijn voetbalalbum Eenmaal Oranje. Talma werd door de auteurs van het gelijknamige boek, Remko den Boef en Karel Smouters, benadert voor een soundtrack, maar kwam terug met elf liedjes over voetbal. De nummers worden door Talma en zijn gelegenheidsband Rode Kaarten live ten gehore gebracht. Ook zullen de auteurs Den Boef en Smouters voordragen uit hun boek. Voor het publiek zal aansluitend de wedstrijd Nederland - Denemarken te zien zijn.

Heen-en-Weer fietsroute
De nieuwe fiets- en wandelroute langs het IJmeer die de natuur tussen Amsterdam IJburg en Hollandse Brug met elkaar verbindt, wordt morgen geopend met een 'Heen-en-Weer' fietsevenement. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan men de 14 kilometer lange route afleggen. De Heen-en-Weer routekaart is deze dag gratis af te halen bij Fort bij Diemerdam. Voor kinderen is er tussen 13.00 en 15.00 een gratis workshop freerunning bij Fort bij Diemerdam.

Afscheidsfeest Trophy-voertuigen
Op de dag dat het Nederlands elftal begint aan het EK Voetbal, trekken dertig Oranje Trophy-voertuigen door de Amsterdamse binnenstad om een afscheidsrit te maken. Aansluitend wordt op Strand West een 'vertrekfeest' georganiseerd waar gezamenlijk de openingswedstrijd van het Nederlands elftal wordt bekeken. De Oranje Trophy vertrekt op 14 juni, de dag na Nederland - Duitsland, vanaf het Olympisch Stadion richting Charkov. Na afloop van het EK reist het gezelschap via de Noordkaap (Noorwegen) naar Londen voor de Olympische Spelen. De afscheidsrit begint morgen om 14.00 uur bij Strand West en hier keren de voertuigen rond 16.30 uur ook weer terug.

Design District
Op 7, 8 en 9 juni vindt in TAETS, een oude munitiefabriek op het Hembrugterrein in Zaandam, Design District plaats. Dit is een vakbeurs voor interieurdesign dat na negen edities in Rotterdam voor het eerst neerstrijkt onder de rook van Amsterdam. Zaterdag opent de beurs de deuren voor het grote publiek. Er is van alles te vinden op het gebied van interieur en design. Van grote gevestigde merken tot jonge ontwerpers en studenten. Design District is geopend van 10 tot 16 uur.

40 jaar The American Book Center
Morgen viert The American Book Center (ABC) het 40-jarig bestaan van de boekenwinkel. Op het Spui is een voor iedereen vrij toegankelijk feest. Er is een terras en activiteiten voor jong en oud. Studenten van de Rietveld Academie zullen ter plekke een enorme sculptuur van boeken bouwen, kunstenaar en schilder Ottograph zal live een kunstwerk maken voor de winkel en daarnaast kan men een tarot- of handpalm lezeres raadplegen. Kijk voor meer activiteiten op de website van ABC.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden