Parool.nl weekendtips

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u voortaan elke week een aantal tips voor het weekend.

Zondagochtend kan men met de boot naar Vuurtoreneiland. Beeld ANP
Zondagochtend kan men met de boot naar Vuurtoreneiland.Beeld ANP

Vogels spotten
IVN Amsterdam houdt zondag een wandeling door het Amstelpark waarbij wordt geluisterd naar de vogels en wordt gespeurd naar de soorten die zich verschuilen in de bomen. Een vogeldeskundige begeleidt de wandeling. De start is bij IVN-bezoekerscentrum De Rietschuur. Het begint om 14 uur en duurt tot 15.30 uur. Meer informatie bij Jan Hinloopen, 020-6465320.

Terrasjesfestival
In Tuindorp Oostzaan wordt zaterdag de zomer ingeluid met de eerste Amsterdamse Zonneplein Terrasjesdag. Vanaf 15 uur is het Zonneplein het decor van uiteenlopende zomerse activiteiten voor jong en oud. Buurtbewoners kunnen aan lange tafels met elkaar eten en drinken. 's Avonds zijn er optredens van Quinteto Maxixe, Sister Shout en buurtorkest Sputnik. De Terrasjesdag wordt om 22.30 afgesloten met een openluchtvertoning van de oude film De Jantjes. www.fijnzonneplein.wordpress.com.

Vuurtoreneiland
Natuurliefhebbers kunnen zondagochtend een bezoek brengen aan Vuurtoreneiland bij Durgerdam. Het oude forteiland is normaal gesproken gesloten voor publiek, maar eens in de maand wordt het opengesteld voor bezoekers. Om 11.00 uur vertrekt de veerboot vanaf de haven van IJburg naar het eiland, waar de bezoekers een rondleiding krijgen van Staatsbosbeheer. Een kaartje kost € 13,50 voor volwassenen en € 9,50 voor kinderen en kan worden gekocht op de veerboot of online op www.veerdienstvuurtoreneiland.nl.

Indische Buurtfestival
Op en rond het Javaplein barst morgen het Samen Indische Buurtfestival los. Het jaarlijkse buurtfestival heeft onder meer workshops sieraden en mozaïeken maken, bezoekers kunnen kapotte spullen repareren bij het Repair Café en er is een voetbaltoernooi. Ook zijn er twee podia met dans en muziek en is er een verkiezing voor het beste buurtplan. Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest verzorgen samen met drumband De Kids van Oost het openingsconcert. Aanvang 14.30 uur, meer informatie op www.sibf.nl.

50 jaar VU-orkest in Concertgebouw
Het VU-orkest bestaat vijftig jaar en geeft een aantal feestelijke concerten. Morgen speelt het studentenorkest om 20.15 uur in het Concertgebouw. Op het programma staat onder meer Tussen Pavlovsk en Oostvoorne van Corrie van Binsbergen, waarin Toon Tellegen optreedt als verteller. Verder speelt het orkest werken van John Adams, George Gershwin en Dmitri Sjostakovitsj. Toegang € 20, €16 gereduceerd (student, CJP, 65+). Meer informatie: www.vu-orkest.nl.

7 x 7 voetballen
Op het veld van FC Amsterdam wordt morgen het Open Amsterdam 7 x 7 festival gehouden, een voetbaltoernooi met zeven- in plaats van elftallen. Er zijn 36 teams, in de categorieën Senior, 35+ en damesvoetbal. Met kraampjes, dj's en een springkussen. De eerste wedstrijd begint om 14 uur, de finale is om 19 uur. Toegang gratis tot 16.30 uur. Daarna begint een feest met bands.

Zondag is er een vogelspotdag in het Amstelpark. Beeld ANP
Zondag is er een vogelspotdag in het Amstelpark.Beeld ANP
Zaterdag speelt het studentenorkest om 20.15 uur in het Concertgebouw. Beeld ANP
Zaterdag speelt het studentenorkest om 20.15 uur in het Concertgebouw.Beeld ANP
In Tuindorp Oostzaan wordt zaterdag de zomer ingeluid met de Terrasjesdag. Archieffoto. Beeld ANP
In Tuindorp Oostzaan wordt zaterdag de zomer ingeluid met de Terrasjesdag. Archieffoto.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden