Parool.nl weekendtips

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Yoga op het strand, hier bij Hoek van Holland, zondag bij Roest. Beeld ANP
Yoga op het strand, hier bij Hoek van Holland, zondag bij Roest.Beeld ANP

Surfmuziek op camping Zeeburg
Surfrock met Anacondas op camping Zeeburg De surfband The Anacondas geeft vanavond een optreden op camping Zeeburg. Surfmuziek is een muziekstijl die in de jaren zestig in Zuid- Californië is ontstaan en bekend werd door bands als The Trashmen en The Beach Boys. Het optreden begint om 22 uur en eindigt om 24 uur. De entree is gratis en ook mensen die niet op de camping verblijven, zijn welkom. Zuider IJdijk 20.

Fotografieworkshop
Thema 'wonder' tijdens fotografieworkshop De West Side Stories Club, een project van fotomuseum Foam, geeft zaterdag een fotoworkshop voor volwassenen. Tijdens deze workshop wordt eerst de film Wonder bekeken, waarin fotograaf Jessica Backhaus vertelt over haar werkwijze en eigen invulling van het thema. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag. Eigen camera meenemen mag, maar hoeft niet. Deelname is gratis. Inschrijven kan ter plekke, Confuciusplein 14. Reserveren kan ook via e-mail, westsidestories@foam.org, en telefonisch via 020-5516500.

Hollandse avond
Cultuurcentrum Noorderparkkamer, Floraparkweg 1, houdt samen met de Noorderparkbar zaterdag een Hollandse avond. Er zijn Hollandse hapjes, de Amsterdamse Elvis treedt op en er is karaoke. Bier voor 1,50 euro, toegang gratis. Van 16 uur tot 20 uur.

Dancenight in IJzaal
In de IJzaal van de Tolhuistuin wordt zaterdag een dancenight gehouden met hiphopinvloeden, waar zowel dj's optreden als de band Soul Sonic Xpression. De avond begint om 20 uur en om 21 uur komt Soul Sonic Xpression, een band die als basis voornamelijk soul, funk en rare grooves heeft. Kaarten zijn 7,50 euro. Ze zijn te reserveren via publiciteit@tolhuistuin.nl, maar ook aan de deur te koop. Tolhuisweg 5.

Viering opbouw Magneet Festival
Zondag viert hert Magneet Festival de opening van het festivalterrein op de Oostpunt. Dan begint de opbouw van het festival. De dag begint om 16 uur bij stadsstrand Roest, Czaar Peterstraat 213, waar zowel dj's als akoestische optredens zijn. Om 23 uur fietst een stoet naar de Oostpunt aan de IJdijk. Daar zal de organisatie van het festival de sleutel krijgen van stadsdeel Oost, dat het hek van het terrein opent. Daarna volgt een kampvuur met optredens van singer-songwriters. Entree is gratis.

Yoga bij Roest
Elke zondagochtend wordt op het stadsstrand van Roest yogales gegeven door het team van yogastudio Puur Studio. De lessen duren van 12.30 uur tot 13.30 uur en kosten 10 euro. Czaar Peterstraat 213.

Roze picknick
In het kader van de Gaypride wordt zondag van 14 uur tot 18 uur in het Westerpark de PinkPicknick gehouden, voor homo's en lesbiennes uit West. Ook is er een quiz en geeft theatergroep Springtime de voorstelling Vasthouden aan de vrijheid. Zelf eten en drinken meenemen. Haarlemmerweg 8.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden