Parool.nl Weekendtips: tweeten tijdens een Bach-concert of op stadssafari

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

De stadssafari vindt plaats op en rond het Amstelveld. Beeld Jan van Breda
De stadssafari vindt plaats op en rond het Amstelveld.Beeld Jan van Breda

Boeken op de markt
Toe aan een nieuw boek, maar weinig geld ter beschikking? Zaterdagmiddag van 13.30 tot 17 uur is er een boekenmarkt in het Huis van de Wijk. De toegang en de consumpties zijn gratis. Meer informatie is te verkrijgen via Annemarie Behrens: annemarie.behrens@gmail.com. Rijnstraat 115.

Stadssafari
In keldergaten en straatputten en tussen de klinkers is een hoop natuur te vinden. Zaterdag wordt van 14 tot 16 uur een stadssafari gehouden op en rond het Amstelveld. De zoektocht naar verborgen groen en wilde natuur wordt aangevuld met vertellingen over de geschiedenis van de buurt. Verzamelen bij de zandbak op het Amstelveld. Meer informatie is te verkrijgen bij Arend Wakker via het telefoonnummer 020-4191412 of het e-mailadres info.openoog@tele2.nl. Aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Poëzie met gebarentolk
Zaterdag is er vanaf 15 uur weer een open podium bij de Centrale Bibliotheek. Zoals elke laatste zaterdag van de maand mag ieder die wil een zelfgemaakt gedicht voordragen. Deze keer is echter ook een gebarentolk aanwezig, zodat dove en slechthorende poëzieliefhebbers mee kunnen genieten van de optredens. Het open podium wordt gehouden op het Cultuurplein, op de tweede etage. De toegang is gratis. Oosterdokskade 143.

Open City
Zaterdag presenteren kunstenaars de eerste editie van Open City. Op het programma: Nachtaarde van Anno Dijkstra (de beeldjes van 'slachtoffers' op straat die eerder in Buitenveldert en Betondorp waren te zien) en Onbewoond geheugen (performance over het Sint Nicolaascomplex) van Danielle van Vree. Het platform Open City vraagt kunstenaars alternatieven te ontwikkelen voor de publieke ruimte. Mail Alice Smits voor meer informatie en nieuwe projectvoorstellen: opencity@xs4all.nl. De presentatie begint om 17 uur. Sint-Nicolaaskapel, Prinses Irenestraat 19.

Belastingconsulenten en bezems op het toneel
Zaterdag spelen bewoners van de Transvaalbuurt in het Badhuistheater een zelfgemaakte voorstelling met de titel 'Freddy, de bezemsteel en de belastingconsulent'. Volgens de makers gaat het stuk over nostalgie, geloof in jezelf, fantasie, de toekomst en meer. De uitvoering is gemaakt in het kader van een buurtproject van Heim, een kunstproject met bewoners van de Transvaalbuurt. De inloop, met soep voor de liefhebber, begint om 19 uur. De voorstelling begint om 20 uur. De entree kost 7,50 euro, inclusief de soep. Boerhaaveplein 39.

Tweeten tijdens Passion van Bach
Zondagmiddag kunnen liefhebbers van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach terecht in de Obrechtkerk. Daar wordt een uitvoering gegeven door het FBach Koor & Orkest, opgericht via sociale media. Dat is een ensemble dat bestaat uit beroepsmusici, semiprofessionals en amateurs. Bij de concerten van FBach mag de mobiele telefoon aanblijven, zodat het publiek de teksten via QR-codes kan meelezen en live verslag kan doen vanuit de zaal. Aanvang 15 uur. De toegang is gratis, na afloop wordt een collecte gehouden. Jacob Obrechtstraat 30.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden