Parool.nl Weekendtips: 's nachts het museum in of meekijken met de politie

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Bezoekers van de Museumnacht in de Portugese Synagoge. Beeld Maarten Jungen
Bezoekers van de Museumnacht in de Portugese Synagoge.Beeld Maarten Jungen

Amsterdamse Museumnacht
De organisatie van de Amsterdamse Museumnacht maakt zich op voor de grootste editie van het evenement ooit. Er is dit jaar plaats voor maar liefst 27.500 duizend bezoekers. Op 3 november presenteren 50 musea en culturele instellingen van 19.00 tot 02.00 uur een bijzonder programma. Kijk voor meer informatie op de website van de Museumnacht.

Bibliotheek houdt taxatiedag
Speciale boeken, zeldzame atlassen en oude ansichtkaarten - zaterdag kunnen ze op waarde worden geschat door de Rotterdamse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk. Naast taxaties geeft hij advies over onder meer verkoop en restauratie. Ook is het mogelijk rapporten op te laten stellen. Van 11.30 uur tot 15.30 uur in de bibliotheek Staatsliedenbuurt, Van Hallstraat 615. Kosten bedragen 5 euro.

Open dag politiebureau
Het politiebureau aan het August Allebéplein opent zaterdag de deuren voor bezoekers. Van 12.00 uur tot 16.00 uur zijn er verschillende demonstraties en is het mogelijk om onder andere cellen en politieauto's en -motoren te zien.

Voorproefje lichtjesfeest
Op het Stadsplein in Amstelveen wordt zaterdag alvast het hindoeïstische lichtjesfeest Diwali in het openbaar gevierd. Van 12.00 tot 16.00 uur is er een festival met muziek, dans, Indiase lekkernijen en workshops. Voorgaande jaren kwamen er volgens de gemeente duizenden bezoekers op af. Officieel begint Diwali op 13 november. Het festival wordt eerder gehouden omdat eigenlijke feest dan in huiselijke kring gevierd kan worden.

Sunday Market
Het Westergasfabriekterrein is zondag de locatie voor een Sunday Market. Zowel binnen in Zuiveringshal West als buiten staan stands met onder meer interieurartikelen, mode, sieraden, keramiek en vintage. Alles wordt aangeboden door de ontwerpers van de producten. Ook hapjes en drankjes zijn aanwezig. Zondag 12.00 tot 18.00 uur, Westergasfabriek. De toegang tot de markt is gratis.

Concert Westerkerk
Komende zondag is het jaarlijkse zondagmiddagconcert van Capella Westerkerk. Vanaf 15.30 uur brengt het kerkkoor onder leiding van dirigent Jos van der Kooy werken van onder anderen Händel, Rutter en Hurford, met fluit en orgel. De toegang is gratis, maar een bijdrage wordt op prijs gesteld. Prinsengracht 281. Het concert duurt ongeveer een uur.

Natuurwerkdag: snoeien in lus van Nesciobrug
Zaterdag is de landelijke Natuurwerkdag. Daarom zoekt het stadsdeel vrijwilligers die meehelpen met het snoeien in de lus van de Nesciobrug, naast de Zeeburgerbrug. Door het snoeien wil het stadsdeel voorkomen dat het gebied dichtgroeit en zijn ecologische functie verliest. Om 11 uur wordt verzameld bij de voet van de Nesciobrug op de Westelijke Merwedekanaaldijk. Meer informatie over deze en andere werkzaamheden staat op www.natuurwerkdag.nl

Ondernemersschool opent deuren
De Kolenkitbuurt is de nieuwe vestigingsplek van de Knowmads Business School. De particuliere, eenjarige opleiding moet jonge ondernemers de kneepjes van het vak leren. Voor de lessen worden experts uit het bedrijfsleven aangetrokken. De opleiding is gevestigd in enkele practicumlokalen van de voormalige hts in de Ferdinand Huyckstraat in Bos en Lommer. De lokalen zijn met hulp van het stadsdeel verbouwd tot een passende werkplek.

undefined

Twee jonge bezoekers tijdens een open dag van de politie. Beeld ANP
Twee jonge bezoekers tijdens een open dag van de politie.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden