Parool.nl weekendtips: Losgaan op rock-'n-roll of genieten van klassiek

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Foto ter illustratie. Beeld anp
Foto ter illustratie.Beeld anp

Rock-'n-roll op de Westergasfabriekkermis
Vanaf vrijdag is het drie dagen rock-'n-roll op de Westergasfabriekkermis. Hier spelen jonge lokale muzikanten, maar ook meer gevestigde namen, waaronder The Apple Jacks en The Anomalys. De entree is voor 19 uur gratis, daarna betaalt de bezoeker 7,50 euro, maar krijgt daarvoor ook een ritje in een attractie. De rock-'n- rolltent staat achter de zweefmolen, op het Westergasfabriekterrein.

Muziek van het ijsmeisje
Zaterdagmiddag geeft de klassieke groep Trio 42 een concert in de Noorderkerk. Remy van Kesteren (harp), Merel Vercammen (viool) en Christiaan van der Weij (saxofoon) spelen een repertoire rondom het sprookje Het ijsmeisje, van Hans Christian Anderson. Stravinsky baseerde hierop zijn ballet Le baiser de la fée. Het trio speelt deze muziek, maar ook werk van Joaquín Rodrigo en van Carlos Micháns staat op het programma. Het concert begint om 14 uur. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot twaalf jaar.

Op de fiets leren over stijl in openbare ruimte
Zaterdag wordt een fietstocht van ongeveer twaalf kilometer gehouden langs de stijlkenmerken van Nieuw-West. De tocht is georganiseerd door het Van Eesterenmuseum. Landschapsarchitecte Mirjam Koevoet fietst mee en laat zien wat de openbare ruimte van dit stadsdeel typeert. Zij vertelt onder andere over de typische brede stoepen, de kades, de bruggen en viaducten. Het vertrekpunt is het Van Eesterenmuseum, Burgemeester de Vlugtlaan 135. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden via aanmelden@vaneesterenmuseum.nl .

Historische wandeltocht in Noord
Wandeltochten van Historische Vereniging Wandelaars en nordic walkers kunnen zaterdag en zondag individueel een historische wandeltocht van de Amsterdam Historische Vereniging
(AHV) lopen. Ze kunnen kiezen voor verschillende afstanden, variërend van vijf tot veertig kilometer. De routes gaan door de polder, langs dijken en door groenstroken. De wandelaar kan een beschrijving krijgen van de bezienswaardigheden onderweg. Honden mogen ook mee. Het startbureau, open van 9.30 tot 17.30 uur, zit in de kantine van de Volewijckers, Baron de Coubertinlaan 4. Kosten 3 euro, wie 1,50 euro meer betaalt krijgt een herinneringsmedaille mee naar huis.

Paaseieren zoeken in Park Frankendael
Zondag kunnen kinderen op de Pure Markt in Park Frankendael paaseieren komen zoeken. Vanaf 11 uur liggen de eitjes verstopt in het park. De organisatie reikt meer dan vijftig prijsjes uit aan de jonge zoekers. Ouders kunnen zoals gewoonlijk de markt bezoeken. Kinderen die mee willen doen, moeten zich om 11 uur melden bij de paaskraam naast de speeltuin. Kijk voor meer paastips hier.

Ode aan Anton de Kom in Bijlmer Parktheater
Kunstenaars, dichters, schrijver en artiesten brengen zaterdag een ode aan Anton de Kom. Het werk van de activist, schrijver en verzetsstrijder staat centraal tijdens het evenement Anton de Kom heeft het laatste woord in het Bijlmer Parktheater. De Kom schreef onder andere het boek Wij slaven van Suriname. Het evenement is de aftrap van de tentoonstelling over De Kom die van 1 tot en met 27 april te zien is in de bibliotheek Bijlmer Centrum. Het programma vindt zaterdag plaats tussen 15 en 20 uur. Toegang: 5 euro. Anton de Komplein 240.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden