Parool.nl weekendtips: Lange Frans en The Flexican beoordelen dj's in de Melkweg

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Redactie
Tijdens de Red Bull Thre3Style Battle gaan dj's vrijdag de strijd met elkaar aan in de Melkweg. Beeld ANP
Tijdens de Red Bull Thre3Style Battle gaan dj's vrijdag de strijd met elkaar aan in de Melkweg.Beeld ANP

Battle in de Melkweg
Tijdens de Red Bull Thre3Style Battle gaan dj's vrijdag de strijd met elkaar aan in de Melkweg. In vijftien minuten moeten de platendraaiers laten zien wie het best het publiek in vervoering kan brengen. De dj's moeten in die tijd minimaal drie genres voorbij laten komen. De winnaar van de battle gaat in september naar Chicago om daar te strijden met de winnaars van de battles in andere landen. De wedstrijd begint om 23.00 uur. De toegangskaarten kosten 8 euro. De jury bestaat uit onder anderen Lange Frans en The Flexican.

De Parade
De tenten van theaterfestival De Parade staan vanaf vrijdag weer in het Martin Luther Kingpark en blijven daar tot en met 26 augustus staan. Het festival telt dit jaar 51 'gewone' voorstellingen en 10 voorstellingen voor kinderen. Een aantal van de voorstellingen zijn nog niet te zien geweest tijdens de edities van De Parade in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

West Side Stories
Vrijdag wordt de documentaire West Side Stories vertoond. Buurtbewoner en documentairemaker Heddy Honigmann geeft zo een blik in haar buurt, Nieuw-West. Ze vertelt over het leven van haar buurtbewoners. Binnenlopen vanaf 19.30 uur. Vertoning 20.00 uur. De kosten bedragen 5 euro inclusief koffie en thee. Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125.

Expositie van een reisfotograaf
Reisfotograaf Esther van Veen toont portretten, landschappen en culturele uitingen die zij fotografeerde tijdens haar reizen naar verschillende landen, verspreid over de wereld. De bedoeling van de expositie is te laten zien dat mensen overal hetzelfde zijn, maar toch van elkaar verschillen door de manier waardoor ze zijn opgegroeid. De tentoonstelling is zaterdag te zien van 12.00 uur tot 18.00 uur in Place2be, Levantkade 87, op het KNSM-eiland. De toegang is gratis.

Pure markt
Zondag is de Pure Markt (regionale, seizoensgebonden producten) weer in het Amstelpark. Er is een terras aanwezig waar de gekochte etenswaren kunnen worden genuttigd. De markt begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Op excursie in het Amstelpark
In een serie van drie excursies in het Amstelpark wordt een aantal plantenfamilies die momenteel bloeien, toegelicht door de excursieleiders Arend Wakker en Gert Snoei. Eerst wordt iets over de planten verteld en vervolgens worden de planten 'in het wild' bekeken. De eerste van deze excursies wordt komende zondag gehouden. Het programma duurt van 14.00 uur tot 15.30 uur. Plaats van samenkomst is De Rietschuur, het bezoekerscentrum van IVN - vereniging voor milieu en natuureducatie - , naast stadsboerderij De Amsteldieren. Bel voor meer informatie met Arend Wakker, 020-4191412 of mail naar naar info.openoog@tele2.nl. De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden