Parool.nl Weekendtips: grachtenracen of schaatsen uit het vet voor Jaap Edenbaan

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Redactie
De Grachtenrace wordt elk jaar gehouden in Amsterdam. Beeld ANP
De Grachtenrace wordt elk jaar gehouden in Amsterdam.Beeld ANP

Wedstrijd roeisloepen door de binnenstad
Naar verwachting doen dit jaar weer zo'n 140 roeisloepen mee aan de Grachtenrace. Morgen om 11 uur wordt in de IJhaven het startschot gegeven. De deelnemers roeien onder andere over de Amstel, door de Nieuwe Vaart en door de grachten. De finish is in het Oosterdok ter hoogte van Nemo. De route is ruim 24 kilometer. Op dit moment is het niet meer mogelijk een team in te schrijven. Meer informatie over de race staat op de website www.grachtenrace.com.

Kunstroutes
Kunstenaars, schrijvers en muzikanten zullen komend weekend laten zien, horen en proeven wat ze kunnen bij de Bolo-K Kunstroutes. Er zijn bijvoorbeeld een straatlunch en -diner, een schilderijenveiling en wandelingen met een gids. De meeste activiteiten zijn zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur. Het volledige programma staat op www.bolo-k.nl .

Jaap Edenbaan gaat zaterdag weer open
Burgemeester Eberhard der Laan geeft morgenavond het startschot voor het nieuwe schaatsseizoen, maar de Jaap Edenbaan gaat zaterdag pas echt open. Schaatsliefhebbers kunnen vanaf 12 uur voor 20 eurocent hun rondjes maken, exclusief schaatsverhuur. Ook kunnen zij de tien- en 25-rittenkaart met tien procent korting kopen. Jaap Edenbaan, Radioweg 64. www.jaapeden.nl.

Workshops volgen voor waterpomp in Luponde
Kinderen een Kans heeft zaterdagmiddag een evenement met vier workshops waarvan de opbrengst wordt geïnvesteerd in een waterpomp in Tanzania. Het gaat om workshops drums (14.30 en 15.45 uur), koken (14.15 en 15.45 uur), dans (vanaf 14 uur) en mandalatekenen (vanaf 15.00 uur). De workshops kosten allemaal € 7,50 per persoon. Dat geld wordt gebruikt om een waterpomp te plaatsen bij een basisschool in Luponde, Tanzania. Het evenement wordt gehouden in Huize Lydia, Roelof Hartplein 2a, en duurt tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kindereneenkans.nl .

Geschiedenis Slotermeer
Aan de hand van lichtbeelden vertelt Erik Swierstra maandagavond over de geschiedenis van Slotermeer. De wijk viert deze maand zijn zestigste verjaardag. De presentatie begint met de middeleeuwen, om vervolgens via het Algemeen Uitbreidingsplan in 1934 terecht te komen bij de Westelijke Tuinsteden. De lezing is gratis voor OBA-pashouders, voor anderen kost de avond vijf euro. Reserveren kan via slm@oba.nl of 020-6131067. Maandag, 20.00 uur in Bibliotheek Slotermeer, Plein '40-'45 1.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden