Parool.nl Weekendtips: bloembollen planten in Zuidoost of struinen over de rommelmarkt

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Kinderen planten bloembollen. Archieffoto.Beeld ANP

Extra vertoning film Westelijke Tuinsteden
De documentaire Zomer in Slotermeer wordt zaterdag een extra keer vertoond, wegens de grote opkomst tijdens de première, op 5 oktober. De film van filmmaker Remy Vlek, over de Westelijke Tuinsteden anno 2012 en de betrokkenheid van bewoners bij hun buurt, wordt dit weekend gratis vertoond in de culturele broedplaats CreAmClub, Henk Hienschstraat 38-40. Aanvang: 20 uur. Aanmelden via nieuwwestopen@nieuwwestexpress.nl. De documentaire wordt begin november nog drie maal elders vertoond.

Grote rommelmarkt
Zondag kan worden gesnuffeld op de minimaal tweehonderd meter lange Bos & Rommelmarkt. Er worden alleen tweedehands en zelfgemaakte spullen aangeboden. Tussen 11 en 16 uur op het Bos en Lommerplein. Aanmelden voor een kraam kan tot vandaag, via 06-44827789. De kosten voor een kraam bedragen 17,50 euro.

Kunstenaars uit Zuid laten hun werk zien
Komend weekend wordt de manifestatie 'Ontdek de Kunst van Zuid' gehouden, waarbij kunstenaars en culturele instellingen hun werk aan het publiek tonen. Verschillende exposities en ateliers zijn vrijdag tot en met zondag vrij toegankelijk. Het programma en meer informatie zijn te vinden op de website www.ontdekdekunstvanzuid.nl.

Wandelen en fabels in Nacht van de Nacht
Tijdens de Nacht van de Nacht, zaterdag, trakteert stadslandgoed De Kemphaan in Almere bezoekers van 19.oo tot 21.oo uur op een wandeling met fabelvoorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. Het terrein is vrij toegankelijk. Deze avond worden ook andere activiteiten georganiseerd in Almere. Zo is het mogelijk een kijkje te nemen bij de Sterrenwacht of een wandeling te maken door een donker en stil Vroege Vogelbos, onder begeleiding van een gids. www.nachtvandenacht.nl.

Hoofddorppleinbuurt op zeventig doeken
Zaterdag wordt de tentoonstelling 'Mijn buurt' geopend. Het gaat om een serie van zeventig schilderijen die geïnspireerd zijn op de Hoofddorppleinbuurt van vorige winter. Zeven maanden lang ging schilder Wietze Dorsman drie tot vier dagen in de week naar buiten om de alledaagse gebeurtenissen in de omgeving van zijn atelier vast te leggen. Retort Art Space, aalsmeerweg 103, vanaf 16.00 uur. Toegang is gratis.

Bloembollen planten in moestuin Evergreen
Morgen plant stadsdeelbestuurder Emile Jaensch samen met kinderen uit de buurt bloembollen in de moestuin Evergreen. De Koninklijke Nederlandse Wieleruni geeft een fietscrossdemonstratie op de fietscrossbaan. Beide voorzieningen vullen, samen met nog een paar speelterreinen, stukken grond in de E-buurt in Zuidoost die braak liggen doordat de geplande woningbouw door de crisis is vertraagd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden