Parkeren nabij de Ring

Langs de A10-West gaat stadsdeel West nog dit jaar drie parkeerplaatsen openen. © anp Beeld
Langs de A10-West gaat stadsdeel West nog dit jaar drie parkeerplaatsen openen. © anp

Stadsdeel West opent nog dit jaar drie parkeerplaatsen nabij de ringweg A10. Autobezitters die op de wachtlijst staan voor een parkeervergunning, kunnen daar goedkoper hun auto parkeren en met het openbaar vervoer of de fiets van en naar huis rijden. Dat staat in plannen waar de deelraad binnenkort over besluit.

Op de drie parkeerplaatsen is plaats voor circa tweehonderd auto's. Onder het stadsdeelkantoor op het Bos en Lommerplein zijn vijftig plaatsen en zowel bij het zwembad in de Jan van Galenstraat als bij de Praxis in de Van Slingelandtstraat kunnen nog eens 75 auto's staan.

Om autobezitters over de streep te trekken hier ook te blijven parkeren als ze aan de beurt zijn voor een parkeervergunning, zal een vergunning voor deze grote parkeerplaatsen goedkoper zijn dan een gewone parkeervergunning. De gewone vergunning kost binnenkort achttien euro per maand.

West wil met de maatregel de wachttijd voor een parkeervergunning verkorten, die in sommige buurten is opgelopen tot twee jaar. Op de wachtlijst staan nu 1672 autobezitters; dat moeten er maximaal duizend worden. Voor de ringparkeerplaatsen komen alleen autobezitters uit Westerpark en Oud-West in aanmerking, daar is de wachtlijst het langst. Maar het ringparkeren moet vooral ook het autoverkeer minderen. 'Er is ons veel aan gelegen om auto's uit het straatbeeld terug te dringen. Door auto's in ondergrondse garages te parkeren, maar ook door auto's bij de rand van de stad te laten neerzetten,' zegt stadsdeelbestuurder Dirk de Jager. (JASPER KARMAN)

VANDAAG MEER IN DE KRANT
'Veiligheid is belangrijk'

Cameratoezicht en sociale controle bij nieuwe parkeerplekken aan de ring.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden