Parkeren is ook een vak

UTRECHT - Anders dan vaak schertsend wordt gesuggereerd, lopen mannen vaker schade op dan vrouwen op een parkeerterrein. Dat blijkt uit onderzoek van REAAL Verzekeringen, uitgevoerd door Ruigrok Netpanel, onder bijna achthonderd Nederlandse autobezitters die in het afgelopen jaar blikschade hebben gehad.

Donderdag werd de uitkomst van het onderzoek naar buiten gebracht. 44 procent van de mannen liep schade op, tegen 36 procent van de vrouwen. Het betekent overigens niet, zo blijkt, dat mannen slechter inparkeren. Volgens 44 procent van de mannen kwam de schade doordat een andere auto tegen hun geparkeerde auto aanreed. Bij de vrouwen is dat 33 procent.

De kans op autoschade is het grootst op een parkeerplaats. Vier op de tien (41 procent) schadegevallen vinden hier plaats, gevolgd door schade bij het rijden binnen de bebouwde kom (34 procent).

Ruim een kwart van de autobezitters heeft in de laatste twaalf maanden een ongelukje gehad. De meeste schade (54 procent) ontstaat doordat de bestuurder 'gewoon niet goed had opgelet'. Vooral mannen noemen dit als oorzaak. Vrouwen zeggen eerder dan mannen dat de schade aan hun auto is ontstaan omdat ze boos of verdrietig rondreden. In totaal hebben vrouwen 6 procent minder vaak blikschade dan mannen. (ANP)

In totaal hebben vrouwen 6 procent minder vaak blikschade dan mannen. Foto ANP Beeld
In totaal hebben vrouwen 6 procent minder vaak blikschade dan mannen. Foto ANP

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden