Parkeergarage Marnixbad duurder

180 burgers hebben tijdens de inspraakronde negatief gereageerd op de plannen over de parkeergarage. Foto ANP Beeld
180 burgers hebben tijdens de inspraakronde negatief gereageerd op de plannen over de parkeergarage. Foto ANP

AMSTERDAM - De ingang van de ondergrondse garage bij het Marnixbad komt op het Frederik Hendrikplantsoen. Tenminste, als het de stadsdelen Centrum en Westerpark lukt de plannen door de deelraden te loodsen.

En dat zal geen sinecure worden. Buurtbewoners zijn fel tegen de plannen: 180 burgers hebben tijdens de inspraakronde negatief gereageerd op de plannen.

Bovendien lijken de kosten hoger uit te vallen. Aanvankelijk spraken de verantwoordelijke bestuurders, Erik Koldenhof (VVD, Centrum) en Dirk de Jager (GroenLinks, Westerpark), over 'tot zestigduizend euro per parkeerplaats.' Inmiddels houden ze rekening met 'zestig- à zeventigduizend euro per plek'. Toch zijn Koldenhof en De Jager overtuigd van nut en noodzaak van de garage, die plaats moet bieden aan achthonderd auto's. Zij willen de vrijgekomen ruimte 'teruggeven aan de bewoners' en een wandelpromenade langs de Singelgracht maken.

Tachtig procent van de parkeerplaatsen is voor vergunninghouders uit de Jordaan en Westerpark. De rest is voor bezoekers. Het besluit wordt eind januari genomen. (JASPER KARMAN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden