Parkeerbeleid ook voor boten

AMSTERDAM - Vandaag gaat de eerste paal in de blubber van de Haarlemmervaart bij de Groen van Prinstererstraat voor een aanlegsteiger. Wanneer die af is, volgt een afmeerverbod langs het Cultuurpark, de Polonceaukade.

Ook op het water neemt de parkeerdruk langs de randen van het centrum toe. Tientallen bootjes liggen aan beide zijden van de Haarlemmervaart, zowel keurige sloepjes als wrakken. ''Dit ongeorganiseerde haventje doorbreekt de elegante lijn van het industriële erfgoed van de gasfabriek,'' vindt het stadsdeel. De nieuwe steiger moet een deel van dat probleem oplossen. Het worden openbare plaatsen. Omwonenden kunnen geen vaste plek claimen.

Het is de bedoeling dat de steiger half augustus af is.

Aan een tweede en misschien zelfs derde steiger wordt gedacht. Maar voor een aantal bootjes zal dit najaar vermoedelijk geen plek meer zijn. ''Tja, is Westerpark gehouden al het drijvend vaar- en speeltuig te faciliteren met aanlegplaatsen?'' vraagt Jurjen Bugel van het stadsdeel, zich af. ''Het is wachten op bootparkeermeters,'' bromt een bootbezitter. (HET PAROOL)

Op het water neemt de parkeerdruk langs de randen van het centrum toe. Zo extreem druk als tijdens het Prinsengrachtconcert (foto) is het doorgaans gelukkig niet. Foto ANP/Marcel Antonisse Beeld
Op het water neemt de parkeerdruk langs de randen van het centrum toe. Zo extreem druk als tijdens het Prinsengrachtconcert (foto) is het doorgaans gelukkig niet. Foto ANP/Marcel Antonisse
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden