Park Plaza gaat naar de beurs

AMSTERDAM - De Amsterdamse hotelgroep Park Plaza Hotels gaat naar de beurs. De keten, die 24 hotels in Europa uitbaat, krijgt dinsdag een notering in Londen. Park Plaza baat onder meer het Amsterdamse Victoriahotel uit.Park Plaza heeft zijn hoofdkantoor bij het Victoriahotel. Het concern is overigens formeel gevestigd op het Britse kanaaleiland Guernsey.

Park Plaza wil circa 125 miljoen euro ophalen met de beursgang, waarbij een derde deel van het bedrijf aan 'babybeurs' Alternative Market van de London Stock Exchange worden genoteerd. De emissie waardeert het bedrijf op ruim 330 miljoen euro.

Met de opbrengst van de beursgang wil Park Plaza uitbreidingen financieren, onder meer in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De keten heeft nu in zeven landen 24 hotels met ruim 4100 kamers. In 2010 moeten dat er ten minste achtduizend zijn.

Naast 'vlaggenschip' Victoria Hotel, baat Park Plaza in Amsterdam ook het Vondelhotel aan de Koninginneweg uit, dat begin vorig jaar werd overgenomen van de failliete hotelgroep AMS. Zowel Victoria- als Vondelhotel zijn vorig jaar voor ettelijke miljoenen euro's gerenoveerd.

Daarnaast heeft Park Plaza hotels in Utrecht en Den Bosch. Ook zijn er vestigingen in Antwerpen, Berlijn, Boedapest, Belfast, Cardiff, Leeds, Londen, Nottingham, Tel Aviv en Johannesburg.

Park Plaza wordt onder meer geleid door Nederlanders Micha Polak, verantwoordelijk voor nieuwe hotels en Erik van Kessel, voorheen werkzaam bij NH Hotels, die als bestuurder verantwoordelijk is voor de operationele zaken.

De emissie betekent de terugkeer van een Nederlandse hotelketen in de beurswereld. In 2000 verdween Krasnapolsky Hotels van de beurs nadat het door het Spaanse NH Hotels werd overgenomen.

Ook andere Nederlandse ketens -zoals Bilderberg- zijn in buitenlandse handen of particulier bezit, zoals het Amsterdamse Eden of Fletcher.

Park Plaza Hotels staat formeel los van de gelijknamige Amerikaanse hotelketen, die onder Carlsonvlag bijna zeventienhonderd hotels in de wereld uitbaat. Wel is er een overeenkomst waardoor Park Plaza Hotels Europe het merk in 56 landen kan gebruiken.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden